• Home
 • |
 • Blog
 • |
 • Vakantie Osaka Mastergids Deel 2 – Hemels Eten In Osaka

Het eten in Osaka is iets bijzonders wat een indruk op je achterlaat. Het maakt niet uit waar je zin in hebt, in Osaka vindt je altijd lekker eten that hits the spot. In deze blog geef ik je mijn inside tips wat ik allemaal in Osaka at. Zet deze gerechten op je Osaka to-eat-list or regret it forever!

[thrive_text_block color="light" headline=""]Warning: dit is niet je typische reisgids van een persoon die 2 weken door een land ging reizen en vervolgens aanbevelingen heeft geschreven. Ik geef je echt al mijn persoonlijke ervaringen en vandaar dat ik deze serie ook in 3 delen heb verdeeld. [/thrive_text_block]

Hemels Eten In Osaka

Zoals je in deel 1 hebt kunnen lezen staat Osaka bekend om een aantal dingen: comedy, laidback cultuur en de keuken. Begrijp me niet verkeerd, alle Japanners houden van goed eten maar het eten in Osaka is toch vrij apart vergeleken met de andere steden. In deze gids ga ik het hebben over Sushi, Okonomiyaki, Takoyaki, Ramen en nog een paar andere foods.

Okonomiyaki

Misschien wel het meest bekende gerecht van heel Osaka: Okonomiyaki. Wanneer je dit voor het eerst eet is het even wennen. Ik was er namelijk in het begin ook niet dol op en het heeft echt even geduurd, maar nu eet ik het altijd wanneer ik in Osaka ben!

Het is basically een pannenkoek waarbij je alles wat je lekker vindt erop doet. Het betekent ook 'wat je lekker vindt'. Vaak doen ze er octopus, inktvis of garnalen op met uien, deeg en veel saus! Je hebt bepaalde plekken waar ze het voor je klaarmaken, maar bij sommige tenten krijg je alle ingrediënten en moet je het zelf doen op de kookplaat waar je aan zit. Als je dit voor het eerst doet zou ik je aanraden om hen te vragen om het voor je klaar te maken anders is het zonde wanneer het aanbrandt! Ik laat het altijd over aan een Japanse vriend of vriendin 🙂

Takoyaki

Shiro is dol op takoykaki, maar ik iets minder. Het is een deegbal met octopus erin dat je met een tandenstoker eet. Ook hier heb je allerlei verschillende varianten dus kan je meerdere pogingen wagen. Toch wel het proberen waard.

[thrive_text_block color="light" headline=""]

#naristory
Ik kan me nog goed herinneren wanneer ik voor het eerst in m'n leven takoyaki at. We waren op weg naar Universal Studios Japan en toen we aankwamen wilden m'n Japanse vrienden dat ik takoyaki ging proeven. Destijds was ik helemaal nog niet gewend aan inktvis of octopus dus aarzelde ik, maar uiteindelijk hadden ze me toch overgehaald.

Takoyaki eet je wanneer het net van de speciale grillpan komt en de binnenkant is gloeiend heet! Japanners eten het alsof er niks aan de hand is dus ik pakte eentje en stopte het in m'n mond. Nou ik heb het geweten... Sindsdien ken ik een nieuw woord 'nekojita'. Dit betekent 'cat's tongue' en gebruikt je wanneer iemand geen hete dingen eet. Dus pas op en join team #nekojita.

[/thrive_text_block]

Sushi

Lekkere sushi vindt je eerlijk gezegd overal in Japan en niet alleen in Osaka. Maar geen enkele trip naar Japan is compleet zonder sushi te eten. Ik ga altijd naar dezelfde kaitenzushi tent in Namba om sushi te eten. Het is heel makkelijk want je loopt binnen, je gaat zitten en omdat alle sushi op een rails zijn kan je het gelijk pakken en eten. Je kunt bij wijze van spreken binnen 20 minuten alweer weg. Je wist niet dat sushi fastfood is he? Ik dronk er altijd een Ginger Ale of bier erbij.

Ramen

De lekkerste ramen die ik ooit heb gegeten was bij Mugaku ramen in Izumi-shi. Dit zegt je natuurlijk niks want hier studeerde ik in Osaka. Izumi-shi is erg afgelegen en is niet de moeite waard om er helemaal naar toe te gaan. In Osaka heb je natuurlijk overal lekkere ramen, maar ik eet het eerlijk gezegd niet omdat ik het niet al te gezond vindt. Mijn favoriet is toch wel miso ramen of tonkotsu ramen. Desondanks kan ramen niet missen op je to-eat lijst in Osaka!

Japans Ontbijt

Een typisch Japans ontbijt is simpel, minimalistisch en heel rustgevend. Wanneer je wakker wordt, een kom miso soup drinkt terwijl je Japans rijst met een stuk gegrild vis eet wordt je gelijk kalm. Het ontbijt in Japan is heel compleet en niet een simpel broodje ei als in Nederland. Japanners nemen hier echt hun tijd voor en als je in de gelegenheid bent zou ik dit zeker aanraden. Je vindt het in een hotel of ryokan.

Yoshinoya

Ok de kenners zullen nu waarschijnlijk denken 'Yoshinoya?! Hoezo praat je over die troep!'. Yoshinoya is een fastfood gyudon chain waar je een kom rijst met rundvlees of varkensvlees kunt eten. Je vindt het overal in Japan en is niet bepaald luxe, maar Shiro en ik hebben beide goede herinneringen aan Yoshinoya en gaan er ieder keer naar terug. Na een flinke avond uitgaan stond Yoshinoya altijd klaar voor ons.. voor Yoshinoya maakte het niet uit of we een kater hadden of niet.. Bij Yoshinoya ben je altijd welkom.

Katsu Kare

Katsu Kare ofwel cutley curry is een Japans variant van de Indiase curry. De bekendste curry chain in Japan is Coco Curry House en zodra je een vindt ga gelijk naar binnen! Je kiest hoeveel gram rijst en hoe pittig je het wilt. Ik bestelde er altijd extra groente en eggplant erbij. Het is dan niet traditioneel Japans maar wel heel erg lekker!

Omuraisu

Toen ik voor het eerst in Osaka aankwam in 2009 (I feel old) gingen we met alle exchange studenten eten bij Babyface restaurant. Ik zag een menu in het Japans en ik wist niet wat er allemaal stond dus vroeg ik aan onze residence assitant Satomi-chan wat ik moest bestellen.

"Waar hou je van?"
"Eh... kip"
"Ok neem chikin omuraisu."

Het eerste wat ik in Osaka at was misschien wel gelijk mijn favoriet! Ik kreeg een reus van een bord met een omelet en witte saus. Ik dacht 'wat heeft ze voor me besteld?!' Nou.. ze had chikin omuraisu met creme saus besteld. Het is dus een omelet met rijst en kip erin bedekt met een creme saus. Het is ZO lekker! Je kunt niet overal de creme saus vinden want de ketchup of demi-glace saus zijn ook erg populair.

Jouw Osaka To-Eat List

 • Okonomiyaki
 • Takoyaki: #teamnekojita
 • Sushi: maguro, salmon, unagi, ebi
 • Ramen: miso ramen of tonkotsu ramen
 • Japans ontbijt: miso soup
 • Yoshinoya: gyūdon
 • Katsu Kare: kip, varken of rund
 • Omuraisu: chicken creme omuraisu

[thrive_text_block color="red" headline=""]Vond jij deze blog leerzaam en informatief? Klik dan hieronder om het een score te geven en laat een comment achter 🙂 [/thrive_text_block]

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Recente Blogs

Tanabata Festival: Duik in het Japanse Sterrenfestival

Tanabata Festival: Duik in het Japanse Sterrenfestival

Groeten in het Japans: 10 manieren om indruk te maken

Groeten in het Japans: 10 manieren om indruk te maken