Ben je klaar voor jouw meest epic stage ooit? 

Houd jij van Japan/Korea/China en ben je op zoek naar een stage waarbij je niet iedere dag met 'Bruhhh' opstaat?

of...

Of ben je Otaku/K-pop fan/China Lover en wil je de komende 5 maanden stage lopen bij de grootste Community van Nederland?


Hi toekomstige Kotatsu Stagiaire Genius!
Wij zijn Kotatsu, de grootste educatieplatform in Nederland om online- en offline Japans, Koreaans en Chinees te leren.

Wat doen wij?
Wij geven les in 3 talen: Japans (Kotatsu.nl), Koreaans (Kimchitv.nl) en Chinees (Baozitv.nl). Momenteel geven we les in 10 steden: Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Nijmegen, Rotterdam, Roermond, Tilburg en Maastricht.

play

Innovatief Leren in 2020
In 2020 heeft niemand meer geduld voor ouderwetse, saaie lessen. Het moet leuk, modern en entertaining zijn. Vandaar dat wij entertainment combineren met educatie. Daarnaast is Kotatsu de grootste Japans-educatie community in de Benelux.

Enkele feiten en statistieken

Meer dan 3.850 studenten
Kotatsu bestaat 3 jaar en heeft inmiddels met Japans, Koreaans en Chinees meer dan 3.850 studenten geholpen.

Team
Het team van Kotatsu is uitgegroeid naar 25 man. Waaronder Marketing, Sales, Docenten, Designers, Content, IT, Legal en Finance.

Met 192 studenten naar Japan gereist
Kotatsu is 5 keer naar Japan gereist en 1 keer naar Korea, met 192 studenten. Waaronder 2 fysiek beperkte studenten, gesponsord door Kotatsu.

Samenwerkingen
Wij werken samen met Japanse en Nederlandse bedrijven, de Nederlandse overheid en zijn door de Japanse overheid gekozen om in 2018 Nederland te mogen vertegenwoordigen tijdens het MIRAI programma. Op de foto met burgemeester van Almere, Franc Weerwind.

"Ik ging van “dat kan ik niet, dat weet ik niet” naar een echte leider..."

Door Kotatsu ben ik stress bestendiger en kan ik goed omgaan met feedback. Ik ging van “dat kan ik niet, dat weet ik niet” naar een echte leider en draaide mijn eigen projecten. Ik heb hier veel meer geleerd dan ik bij andere bedrijven ooit had kunnen doen!

KAROLINE J.  //  Stagiaire Media & Vormgeving

Beschikbare Stageplekken

Grafisch Media & Vormgeving
Heb jij kennis van Adobe InDesign? Vind je het leuk om creatief bezig te zijn, en heb je een goed gevoel voor design? Dan is deze stage iets voor jou! Als grafisch vormgever zorg je samen met je team voor het ontwerp en de productvormgeving van ons lesmateriaal.
We zoeken vanaf niveau 4 MBO.

Video editor
Heb jij kennis van Adobe Premiere Pro, hou je van creativiteit en heb je een passie voor videobewerking? Dan is deze stage iets voor jou! Als video editor denk je mee over nieuwe video content voor onze social media kanalen, en ben je verantwoordelijk voor het monteren van beeldmateriaal waar de Kotatsu community van kan smullen. We zoeken vanaf niveau 4 MBO.

Marketing/Sales
Wil je leren hoe marketing en sales in de echte wereld er aan toe gaan? Het niveau voor de marketing/sales stage ligt erg hoog, dus wees voorbereid om kei hard te werken en gigantisch veel te leren. Maar dan heb je ook wat...
We zoeken vanaf niveau 4 MBO.

Software/Web Developer
Voel je je thuis bij PHP, Wordpress, SQL en een klein beetje HTML en CSS? We zoeken een ICT stagiaire die de Kotatsu websites wilt onderhouden en verbeteren. Daarnaast kan je eventueel ook bezig gaan met apps, gamification en security!
We zoeken minimaal derdejaars MBO/HBO.

Overige stage
Wil je bij ons stage lopen, maar staat jouw stage er niet tussen? Stuur ons een mailtje met jouw voorstel en wie weet voegen we het toe!

Belangrijk!
Alle Kotatsu stagiaires leren bij ons gratis Japans, Koreaans of Chinees :o

"...Je leert veel meer dan alleen je vakgebied, maar kennis die je je hele leven kan toepassen..."

Ik kwam binnen als een bescheiden jongen, die alleen de theorie kende van marketing en sales, maar het nooit had toegepast. Door regelmatige feedback van Nari en Shiro heb ik geleerd hoe je op de juiste manier met mensen om kunt gaan, en ze laten je echt naar jezelf kijken. Je wordt namelijk gemotiveerd om altijd het beste uit jezelf te halen.

JERMAINE D.  //  Stagiaire Marketing & Sales

Praktische informatie

  • Stagevergoeding: ja.
  • Dagen per week: 5
  • Locatie: Televisieweg 83, Almere.
  • Werktijden: 10:00-17:00.

Bekijk hier enkele video's:

play

Bedrijven en scholen waarmee wij samenwerken:

Een bericht van jouw voorgangers:

Waarom had je besloten om stage bij Kotatsu te lopen? En wat had je ervan verwacht?
Ik houd van de Japanse taal omdat ik veel naar Vocaloid (Hatsune Miku) luister en ik had verwacht dat het een gezellige en makkelijke stage zou worden.


Wat heb je tijdens je stage allemaal geleerd?
Ik heb geleerd om altijd te blijven groeien. Door Kotatsu ben ik stress bestendiger en kan ik goed omgaan met feedback. Ook heb ik geleerd hoe ik mijn tijd het beste kan indelen.


Wat vond je het leukst tijdens je stage?
Dat ik binnen een paar maanden mijn eigen project kon leiden. Ik ging van “dat kan ik niet, dat weet ik niet” naar een echte leider!


Wat vond je het minst leuk aan je stage?
De directe manier van communiceren vond ik in het begin wel moeilijk, maar achteraf zag ik wel in dat ze gelijk hadden. 


Omschrijf stage lopen bij Kotatsu in 1-3 zinnen
Heel gezellig! We hebben elke dag wel lol in wat we doen en iedereen heeft een stem die gehoord wordt.


Zou je stage lopen bij Kotatsu aanbevelen aan anderen en waarom?
Ja! Het heeft mij veel geleerd. Veel meer dan andere bedrijven ooit kunnen doen. Ik heb ontzettend veel geleerd over persoonlijke groei en de waarde van feedback die ik nu voor de rest van mijn carrière kan gebruiken.


Wat is jouw boodschap voor toekomstige stagiaires van Kotatsu?
Uiteindelijk moet je zelf hard je best doen om boven jezelf uit te stijgen. Als je dit doet zal je zien dat je alles kan.


Karoline J, ROC van Amsterdam, Media Design & Animatie niveau 4 , 2e jaar.

Waarom had je besloten om stage bij Kotatsu te lopen? En wat had je ervan verwacht?
Omdat ik van tevoren al een affiniteit had met Japan en deze graag door wilde zetten in werk/stage.


Wat heb je tijdens je stage allemaal geleerd?
Ik kwam in principe voor media vormgeving, maar heb in de tussentijd ook veel geleerd over blogs schrijven, sales en social media. Wat ik heel tof vond is dat ik een poster mocht maken die de studenten ook echt gebruiken! Dan zie je dat anderen je werk waarderen.


Wat vond je het leukst tijdens je stage?
Ik vond de interactie met de studenten erg leuk. Het was leuk om ze te helpen met hun vragen en Japans te leren. Het team was ook gezellig. Iedereen kon het goed met elkaar vinden.


Wat vond je het minst leuk aan je stage?
Voor een eerste stage ooit was het best stressvol. Er wordt veel van je verwacht, dus een beetje werkervaring komt goed te pas.


Omschrijf stage lopen bij Kotatsu in 1-3 zinnen
Op het begin was het erg lastig omdat alles nieuw was en ik geen eerdere stage ervaring had. Naarmate ik er langer was werd het echter steeds leuker en kon ik steeds sneller taken af krijgen. Ik heb zeker het gevoel dat ik veel geleerd heb bij Kotatsu.


Zou je stage lopen bij Kotatsu aanbevelen aan anderen en waarom?
Als je een beetje van je af kan bijten en een connectie hebt met Japan, Korea of China, zeker.


Wat is jouw boodschap voor toekomstige stagiaires van Kotatsu?
Wees niet bang om met je eigen ideeën te komen, proberen kan nooit kwaad :)


Dorien Z. Cibab, Media Communicatie, 2e jaar.

Waarom had je besloten om stage bij Kotatsu te lopen? En wat had je ervan verwacht?
Ik zag het als een uitdaging. Ik wil later mijn eigen bedrijfje starten en ik wilde graag ervaren wat er allemaal bij kwam kijken.


Wat heb je tijdens je stage allemaal geleerd?
Ik heb verschillende aspecten mogen leren, waaronder email marketing en social media marketing. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je je product bij de juiste mensen krijgt? Ook heb ik een stuk van de sales wereld mogen meemaken. Wat zijn de stappen van een consument die leiden tot de aankoop, en hoe kun je ze het beste daarin begeleiden?


Ik kwam binnen als een bescheiden jongen, die niks wist van marketing en sales. Ik kende wel de theorie, maar had het nog nooit in de praktijk gebracht. Duidelijk communiceren en kritisch feedback geven kon ik niet. Door regelmatige feedback van Nari en Shiro heb ik geleerd hoe je op de juiste manier met mensen om kunt gaan, en ze laten je echt naar jezelf kijken. Je wordt namelijk gemotiveerd om altijd het beste uit jezelf te halen.


Wat vond je het leukst tijdens je stage?
Ik vond de gezellige sfeer, de afwisseling van taken, en de regelmatige tripjes het allerleukste. Ik denk niet dat ik Shiro en Nari ooit chagrijnig heb gezien tijdens mijn stage. Er hing altijd een ontspannen, leuke sfeer, en er werd genoeg gegrapt.


Tijdens mijn eerste stagedag ben ik samen met Nari en een collega naar Tilburg, Roermond en Maastricht geweest om te kijken naar geschikte locaties voor de Japanse lessen. Het is zeldzaam dat een stagebegeleider je naar allerlei plaatsjes meeneemt. Het leuke is, dat je er ook nog van leert, er waren genoeg gesprekken over mijn persoonlijke dromen en ambities, en hoe ik dit het beste kon bereiken. Ik ben het team niet gaan zien als collega's, maar als vrienden.


Wat vond je het minst leuk aan je stage?
De mate van zelfstandigheid die er van je wordt verwacht. Er komt een periode in je stage dat je zelfstandiger moet worden, je krijgt dan ook meer verantwoordelijke taken. Ik moest bijvoorbeeld een complete Kotatsu Chillings organiseren samen met nog 3 man. Dit was in het begin wel spannend, en verliep niet zonder stress. Uiteindelijk was het allemaal waard. Het liet me inzien dat ik mezelf soms onderschat.


Omschrijf stage lopen bij Kotatsu in 1-3 zinnen
Stage lopen bij Kotatsu staat gelijk aan je persoonlijke ontwikkeling. Je leert veel meer dan alleen je vakgebied, maar kennis die je je hele leven kan toepassen.


Zou je stage lopen bij Kotatsu aanbevelen aan anderen en waarom?
Absoluut! Als je een persoon bent die houdt van Japan, China of Korea, en die het beste uit je stage wil halen, twijfel dan niet!


Wat is jouw boodschap voor toekomstige stagiaires van Kotatsu?
Geniet ;) Je gaat veel toffe dingen meemaken! Nari en Shiro + team, heel erg bedankt voor de afgelopen 90 dagen. Jullie hebben een hart van goud.


Jermaine L. Hogeschool Saxion, Commerciële Economie, 3e jaar.

Kotatsu Media & Educatie
Televisieweg 83 | 1322AK Almere

[email protected] | KvK: 68048718

Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring