• Home
 • |
 • Blog
 • |
 • Vakantie Osaka Mastergids Deel 1 – Algemene Info en Cultuur

Welkom bij de Vakantie Osaka Mastergids Deel 1! Zoals je misschien weet is Shiro-sensei Mister Tokyo en ik Mister Osaka. In totaal heb ik een een jaar lang in Osaka, Japan gewoond voor mijn studie en werk en spreek ik vloeiend Osaka (Kansai) dialect.  Ik ben op veel plekken in Japan geweest maar Osaka is verreweg mijn favoriete stad en in deze reeks vertel ik je al mijn insider information zodat jij de beste Osaka experience krijgt!

[thrive_text_block color="light" headline=""]Warning: dit is niet je typische reisgids van een persoon die 2 weken door een land ging reizen en vervolgens aanbevelingen heeft geschreven. Ik geef je echt al mijn persoonlijke ervaringen en vandaar dat ik deze serie ook in 3 delen heb verdeeld. [/thrive_text_block]

Osaka, Japan

Osaka is na Tokyo de grootste stad van Japan met 2.7 miljoen inwoners, waarvan 10% niet-Japanners. De stad staat bekend om de keuken, kansai-dialect, comedy en vriendelijke/laidback cultuur in vergelijking tot Tokyo. Osaka is een onderdeel van de Kansai regio samen met o.a. Kyoto, Kobe, Nara en Himeji.

De stad kan je verdelen in het noorden (kita) en zuiden (minami). In het noorden vind je Umeda, dit is de business regio van Osaka en je vindt hier ook Osaka station en de Sky Building. In het zuiden vind je Namba, Shinsaibashi en Dottonbori. Ik was 90% van mijn tijd altijd in het zuiden.

Reizen naar Osaka

Het grootste vliegveld van Osaka is Kansai International Airport (KIX). Er gaan rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam naar Osaka maar je bent altijd goedkoper uit als je een tussenstop ergens neemt voor een paar uurtjes. Vanuit Tokyo kan je met het vliegtuig, nachtbus of Shinkansen naar Osaka. Ik raad je aan om de Shinkansen te nemen voor de obento experience en zodat je tijdens de trip kunt genieten van het mooie uitzicht.

Reistijden naar Osaka

 • Vliegtuig Amsterdam - Osaka rechtstreeks 11 uur
 • Vliegtuig Tokyo - Osaka 70 minuten
 • Shinkansen (de snelste) Tokyo - Osaka 155 minuten
 • Nachtbus Tokyo - Osaka 9 uur

Osaka Cultuur

Wat Osaka voor mij zo anders maakt is de cultuur. Tokyo is ook een geweldige stad, maar iedereen is daar aan het haasten, er is meer druk, meer stress en vandaar dat je minder snel met mensen in contact komt. In Osaka is het iets meer laidback, mensen ontspannen meer en het is ook makkelijker om in contact met mensen te komen.

Natuurlijk werken ze in Osaka ook hard, maar zodra je van Tokyo naar Osaka reist merk je gelijk het verschil. Het is misschien iets minder fancy dan Tokyo, iets minder hoge en verlichte gebouwen, maar hoe Tokyo het middenpunt van Japan is, is Osaka de ziel. Osaka-jin (Osaka mensen) houden ook meer van eten en vooral: humor!

Osaka staat bekend om de humor: owarai

Owarai betekekent lachen in het Japans en de Japanse comedy is in Osaka groot geworden. De Japanse komedianten (geinin) spreken vrijwel allemaal het Kansai dialect terwijl ze in Tokyo wonen. De meest bekende Geinin zijn Downtown, Matsumoto Hitoshi (macchan) en Hamada Masatoshi (hamachan). Het is echt mijn droom om Macchan een keer te ontmoeten!

[thrive_text_block color="light" headline=""]#narifact

De reden waarom ik zo goed met Osaka-jin kan opschieten is omdat ik dezelfde humor heb! Osaka-jin houden van lachen, oyajigyagu (old man jokes) en van leedvermaak, tot een bepaalde grens. Als ik met iemand van Tokyo spreek hoort diegene gelijk al dat ik Kansai dialect spreek en de humor van Osaka heb. En dat komt niet altijd even goed binnen lol ... Maar zodra ik iemand ontmoet van Osaka zijn we direct aan het lachen, grapjes maken en binnen no time best buddies 🙂 Gotta love Osaka[/thrive_text_block]

Samenvatting

 • Osaka is de tweede grootste stad van Japan met 2.7 miljoen inwoners.
 • Het staat bekend om de humor, kansai-dialect, good food en vriendelijke cultuur.
 • Vanuit Nederland kan je met een rechtstreekse vlucht naar Kansai Airport of met een tussenstop (goedkoper).
 • Met de shinkansen vanuit Tokyo duurt het 155 minuten en nachtbus 9 uur.
 • In Osaka maak je over het algemeen sneller vrienden omdat de mensen iets meer laidback zijn dan bijvoorbeeld in Tokyo.
 • Osaka staat bekend om de humor en je kan altijd flink met Osaka-jin lachen!

[thrive_text_block color="red" headline=""]Vond jij deze blog leerzaam en informatief? Klik dan hieronder om het een score te geven en laat een comment achter 🙂 [/thrive_text_block]

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Recente Blogs

Tanabata Festival: Duik in het Japanse Sterrenfestival

Tanabata Festival: Duik in het Japanse Sterrenfestival

Groeten in het Japans: 10 manieren om indruk te maken

Groeten in het Japans: 10 manieren om indruk te maken