Bekijk hier alle ervaringen en reviews over Kotatsu

Studentenverhalen

Facebook reviews

Interviews

Geschreven recensies

Van nul naar Docent Japans in 1,5 jaar?
Het verhaal van Dashi-senpai

Japans leren je op je 72e?
Het verhaal van MVP Kees

Ik raad de geweldige lessen aan, waarbij je veel en makkelijk leert. Je krijgt er ook nog eens een hele grote familie bij!

Posted by Nina Louwe on Friday, June 14, 2019

Ik ben pas kort geleden begonnen met Japanese genius 1 en ik heb al zoveel geleerd. Het is een hele fijne en makkelijke manier van leren en ik raad het zeker aan!

Posted by Kimiko De Graaf on Thursday, May 23, 2019

Top dit! Heel toegangelijk voor iedereen, leuke gratis webinars. Ik ben momenteel bezig met Japanese Genius 1. Het...

Posted by Miquel Giovanni De Vries Levant on Wednesday, May 8, 2019

De online cursus van Kotatsu is voor iedereen geschikt die de japanse taal wil leren. Het is heel goed te volgen. De...

Posted by Wendy Liu on Wednesday, August 2, 2017

Ik wou al een tijdje Japans leren, alleen wist ik niet waar ik moest beginnen. Uiteindelijk kwam ik Kotatsu tegen en...

Posted by Ezra Gomes on Thursday, February 21, 2019

Wat ben ik blij dat ik deze community en cursus heb leren kennen. Op dit moment ben ik bezig met Japanese Genius 1 en ik...

Posted by Chantal Leegstra on Monday, October 8, 2018

de eerste taal curcus waar ik ook echt iets van leer en onthoud. normaal op school vergeet ik het weer na een paar lessen maar het word hier zo leuk gegeven dat ik gewoon zin heb in meer!

Posted by Cindy Trip on Thursday, February 21, 2019

Leuke lessen met een gevoel voor humor. Een community waar je altijd met je vragen terecht kunt, en toffe webinairs. Als...

Posted by Larissa Klein Bennink on Sunday, May 12, 2019

Een hele leuke duidelijke manier om Japans te leren waar en wanneer je maar wilt, een community die elkaar graag helpt...

Posted by Thomas van Bijsterveldt on Sunday, March 10, 2019

Er is geen leukere manier om japans te leren. De docenten zijn leuk, de medestudenten zijn gezellig en het lesmateriaal...

Posted by Shirleni Blanken on Wednesday, February 27, 2019

Ik was al een fan van Japan en was benieuwd of ik de taal zou kunnen leren, om toe te passen gedurende mijn hobbies en...

Posted by Michael Jacobsz on Monday, February 11, 2019

Net begonnen aan de online cursus en ben enorm enthousiast. Ik heb echt het idee dat wanneer ik met deze toffe mensen...

Posted by Ivan Langen on Thursday, February 7, 2019

De cursus is echt een aanrader voor iedereen die Japans wilt leren of hiernog over twijfelt. De filmpjes en lessen zijn...

Posted by Nick de Haas on Wednesday, October 24, 2018

Ookal heb ik 2 lessen bij kotatsu meegemaakt toch heb ik een leuke ervaring gehad! De lessen zijn duidelijk te volgen (...

Posted by Cindy Charlene Nolten on Wednesday, February 6, 2019

Het is een geweldige keuze voor mensen die wat verder weg wonen en niet naar een universiteit kunnen. De lessen zijn...

Posted by Anne Loman on Saturday, September 2, 2017

Waarom wil jij Japans leren?
Ik wil Japans leren om Japanse games, films, anime en manga beter te begrijpen en mezelf duidelijk te kunnen maken in japan. Ik vind het een geweldige uitdaging!

Wat heb je hiervoor gebruikt om Japans te leren?
Ik heb boeken gebruikt als Japanese from Zero, ook via veel YouTube video's en gratis apps. Maar ik miste de directe feedback en contact met andere mensen die hetzelfde leren.

Wat vind je van de Kotatsu cursus?
Ik vind de Kotatsu cursus super! Je hebt echt contact met de docenten, wekelijkse webinars en makkelijk uitgelegde filmpjes die ook de grammatica uitleggen.

Ik vind het ook heel fijn dat ik in mijn eigen tempo kan leren, wanneer ik tijd heb en een jaar de tijd krijg!

Zou je Kotatsu aan anderen aanbevelen?
Ik zou dit aan iedereen aanbevelen die Japans wilt leren, omdat het je echt helpt!

Lize A.

Waarom wil jij Japans leren?
Ik vind het een hele mooie en rustige taal. De cultuur vind ik ook helemaal geweldig. Wanneer ik uiteindelijk naar Japan ga, wil ik Japans kunnen spreken om het mezelf makkelijker te maken.

Wat heb je hiervoor gebruikt om Japans te leren?
Vooral door anime te kijken. Daarnaast heb ik apps gedownload zoals Duolingo, Kanji Study en andere apps om beter te worden. Deze zijn leuk, maar het is lang niet genoeg voor echt gebruik.

Wat vind je van de Kotatsu cursus?
Sinds ik met deze cursus ben begonnen heb ik al gigantisch veel geleerd. De cursus is duidelijk en omdat het ook online is kan ik leren wanneer ik wil en op mijn eigen tempo. Nari en Shiro leggen alles heel duidelijk uit en als ik iets niet snap dan kan ik de video pauzeren en/of terugspoelen.

Het grootste voordeel is dat als ik iets niet snap ik het kan vragen aan de Kotatsu familie en er is altijd wel iemand die antwoord geeft!

Zou je Kotatsu aan anderen aanbevelen?
Ik raad deze cursus aan, aan iedereen die Japans wilt leren. Of je nou net begint of al een beetje kennis hebt. Het is een hele goede en duidelijke cursus. Als je japans wilt leren. Kotatsu is the place to be! Doe de Euroknaller en oordeel daarna of je verder wilt of niet. Het is maar een euro, dus dat is zo goed als gratis in mijn ogen! Ik twijfelde in het begin ook maar toen ik de cursus voor 10 dagen deed heb ik al zo ontzettend veel geleerd dat ik meer wil leren! Het is je geld dubbel en dwars waard!

Kotatsu is net een grote familie. Het is super gezellig en heb veel nieuwe vrienden gemaakt. Thanks for making Kotatsu Shiro and Nari! ūüėÄ

Liza G.

Waarom wil jij Japans leren?
‚ÄčOmdat ik ooit een keer naar Japan wil gaan. Ik heb Japan altijd een fascinerend land gevonden en daarnaast lijkt het me leuk om een taal te spreken die niemand in mijn omgeving kan spreken/verstaan.

Wat heb je hiervoor gebruikt om Japans te leren?
Ik leerde wat Japanse woordjes via een serie op Netflix.

Wat vind je van de Kotatsu cursus?
Zeer goed. Jullie leggen alles helder uit in de video's en het is makkelijk te volgen. Je bent vrij in wanneer je bezigt wilt gaat met de cursus.

Zou je Kotatsu aan anderen aanbevelen?
Ik zou deze cursus zeker aanbevelen omdat jullie cursus makkelijk te volgen en jullie alles helder uitleggen

Evelien D.

Waarom wil jij Japans leren?
Naast het feit dat het een mooie taal is, om anime te kunnen kijken zonder subs en om naar Japan te kunnen gaan.

Wat heb je hiervoor gebruikt om Japans te leren?
Ik had hiervoor nog nooit Japans gestudeerd omdat ik dacht dat het moeilijk was. Vooral omdat ik geen sense van de tekens kon maken.

Wat vind je van de Kotatsu cursus?
Bij Kotatsu is het altijd leuk, gezellig, duidelijk en leerzaam. Alles is duidelijk. Je kunt terugspoelen als je iets ben vergeten. Je kunt lekker op je eigen tempo leren en de lessen worden op een manier gegeven dat je nog meer zin geeft om de taal te leren. 

Naast de leuke en leerzame cursus leer je ook andere Japan-lovers kennen. En het wordt gegeven door de beste sensei's - Nari & Shiro

Zou je Kotatsu aan anderen aanbevelen?
Even sparen en dan gewoon doen! You won't regret it!
Domo arigatou voor alles tot nu toe! Kotatsu is the best!

Yalcira W.

Waarom wil jij Japans leren?
Ten eerste klinkt de Japanse taal al prachtig. De cultuur is zo anders dan die van ons. Ik hou van het contrast tussen modern en traditioneel. Het lijkt mij ontzettend gaaf om daar in de toekomst naartoe te mogen gaan en te kunnen praten met locals.

Wat heb je hiervoor gebruikt om Japans te leren?
Ik heb een zomer les gehad van een docente die ik had gevonden op Marktplaats. Helaas moest zij terug naar Japan. Ik heb het toen een beetje laten verwateren maar sinds kort realiseer ik me dat ik dit toch wel echt graag wil en toen introduceerde een vriend mij aan Kotatsu. Voorheen maakte ik tijdens mijn lessen ook gebruik van het boek Minna no Nihongo.

Wat vind je van de Kotatsu cursus?
Heel duidelijk. Ik heb een euroknaller gekocht maar ben wel van plan in de toekomst voor de volledige cursus te betalen. Doordat dit allemaal online verkrijgbaar is, kun je het op je eigen tijd doen. Ik vind het gebruik van video's ook erg fijn, daardoor is alles heel erg duidelijk.

Alles is goed verdeeld zodat je het echt op je eigen tempo kunt leren. Kotatsu komt ook over als een fijne community waar je altijd je vragen bij kwijt kunt. Ben erg blij dat ik dit heb leren kennen en hoop er ook veel gebruik van te maken in de toekomst.

Zou je Kotatsu aan anderen aanbevelen?
Ik zou het aan iedereen aanbevelen die Japans wilt leren. Alle lessen zijn heel duidelijk ingedeeld dus ik denk dat iedereen het kan volgen. Als je echt tijd en moeite wilt stoppen in het leren van Japans of zelfs gewoon de tijd wilt kunnen nemen ervoor, heb je ontzettend veel aan deze cursus.

Wendy K.

Waarom wil jij Japans leren?
Zodat ik anime zonder subs kan kijken en Japanse games kan spelen zonder Engelse vertaling. En het is ook een onwijs mooie taal!

Wat heb je hiervoor gebruikt om Japans te leren?
Ik probeerde via anime Japans te leren, maar ik ben pas echt aan mijn Japans gaan werken toen ik Kotatsu leerde kennen.

Wat vind je van de Kotatsu cursus?
Het is een top cursus, je leert er veel en alles word heel goed uitgelegd. Je kunt alles terug bekijken wanneer je wilt en ook op je eigen tempo aangezien de cursus online is.

Zou je Kotatsu aan anderen aanbevelen?
Ik zou het aan iedereen aanbevelen die een interesse voor de Japanse taal heeft. Ook omdat het een cursus is die betaalbaar is voor studenten en de lessen heel goed worden uitgelegd. Je kunt ook via WhatsApp vragen aan ze stellen als je iets niet begrijpt over de cursus of over de les zelf.

Ik heb nog geen andere cursus gedaan, maar ik weet zeker dat Kotatsu het beter doet omdat ze alle moderne dingen uitleggen en niet uit boeken van 20 jaar terug.

Probeer eerst de euroknaller. Daarmee kan je voor 1 euro 10 dagen lang een deel van de cursus doen en kan je gelijk zien of het wel of niet bij je past.

Simon T.

Waarom wil jij Japans leren?
Ik kijk al een lange tijd naar Anime en heb daardoor altijd al naar Japan heen willen gaan. De respect en omgang met elkaar is bizar om te zien en mooi om mee te maken.
Wat vind je van de Kotatsu cursus?
Ik heb een goede ervaring bij Kotatsu. De offline lessen zijn fijn om een stok achter de deur te hebben om toch nog iedere week met Japans bezig te gaan.

Het grootste voordeel van deze cursus (Mastery), is dat het zowel offline als online is. Hierdoor hou je een stok achter de deur voor minstens 1x in de week Japans en kan je verder oefenen thuis wanneer je tijd hiervoor hebt ingepland of onverwachts tijd voor hebt vrijgemaakt.

Zou je Kotatsu aan anderen aanbevelen?
Ik zou het aan mensen aanbevelen die Japans willen leren maar mogelijk ook moeite hebben met de Engelse taal. Dat alles in het Nederlands is bied hun juist de mogelijkheid om Japans te leren.

Volg op woensdag avond een webinar en kijk of je hun manier van leren fijn vind. De webinars geven een beeld van hoe de filmpjes van hun eruit zien. Je merkt dat het luchtig is en niet strak en streng.

Niels B.

Waarom wil jij Japans leren?
Sinds ik klein was, was ik al ge√Įnteresseerd in Japan door anime. Naar mate de tijd vorderde ontwikkelde zich dit in een interesse voor niet alleen anime/manga/games, maar voor Japan in het algemeen. Nu wil ik graag Japans leren om naar Japan op reis te gaan en daadwerkelijk te begrijpen wat de mensen zeggen en met hen een conversatie aan gaan. 

Wat heb je hiervoor gebruikt om Japans te leren?
Ik leerde in eerste instantie Japans door woorden te onthouden uit anime. Verder heb ik online nog wat lesboeken gevonden waar ik het een en ander uit heb gelezen, maar ik kon hier niet echt lang/goed mijn aandacht bijhouden.

Wat vind je van de Kotatsu cursus?
Na een webinar te hebben bijgewoond raakte ik meteen gemotiveerd door het enthousiasme van de docenten en cursisten, en heb ik besloten dat ik nu serieus verder wil gaan.

Ik vind het een zeer goede cursus die je niet haast onnodige dingen leert, zoals de lesboeken voor het leren van de Japanse taal dat wel doen. Ook zit je niet vast aan een moment in de week wanneer je per se naar de les moet omdat je anders dingen mist, waardoor je met een veranderend rooster ook makkelijk een moment in de week kan vinden wat voor jou uit komt om te gaan leren.

Zou je Kotatsu aan anderen aanbevelen?
Ik zou de cursus aanbevelen aan mensen die ge√Įnteresseerd zijn in de Japanse taal, en serieus hiermee aan de slag willen gaan. Doe een keer mee met de webinar en ervaar hoe de docenten en de community zijn. Kijk ook eens naar de filmpjes op YouTube en kijk of dit bij je past.

Kotatsu is een zeer leuk bedrijf en de docenten zijn niet bang om met de mensen te praten/communiceren/kletsen, waardoor er al snel een vertrouwde en relaxte sfeer ontstaat. Dit maakt het ook heel makkelijk om contact te zoeken met de docenten en bijvoorbeeld vragen te stellen. Hou dit vol ūüôā

Elora D.

Waarom wil jij zo graag Japans leren?
Ik kijk al jaren anime en dat heeft mijn fascinatie voor Japan echt getriggerd. Tevens ga ik ieder jaar naar Animecon waar ik nog meer leer over Japan. Ik zou er dolgraag naartoe willen. Daarnaast vind ik het leuk om een geheel andere taal te leren.

Hoe leerde jij Japans vóórdat je Kotatsu leerde kennen?
Voordat ik Kotatsu leerde kennen leerde ik via ‚ÄúJapanese for Busy People‚ÄĚ en ‚ÄúDuolingo‚ÄĚ. Ik vond het niet te doen, ik vond het echt heel saai en ik het gaf me geen motivatie om te leren.

En hoe is jouw ervaring met deze cursus?
Ik vind deze cursus ontzettend leuk! Het is goed te volgen.
Het grootste voordeel is dat ik tijdens het kijken en luisteren van de filmpjes iets anders kan doen en dat het overal kan.
En het is fijn dat het in het Nederlands is. Zo hoef je niet steeds te schakelen tussen twee talen.

Aan wie zou je deze cursus aanbevelen en waarom?
Ik zou deze cursus aanbevelen aan iedere Hollander die Japans wil leren.
‚Äč
‚ÄčWacht tot er een aanbieding komt om de cursus voor 1 euro uit te proberen.
‚Äč
Wat ik nog kwijt wil is dat jullie humor ook ontzettend leuk. Dat houdt het lekker luchtig. Ook de andere dingen zoals de Facebook-groep, de webinars en de testjes via Messenger zijn heel leuk om te doen.

Monique

Waarom wil jij zo graag Japans leren?
Ik ben jaren docent martial arts geweest waardoor ik volop met de cultuur in aanraking kwam. Buiten dat ben ik ook erg leergierig en blijven leren houdt je hersens jong. Voor de verschillende hobby’s kom ik nog wel eens op Japanse sites en de Google vertaling is dan tenenkrommend. Ik wil het gewoon kunnen lezen en verstaan.

Hoe leerde jij Japans vóórdat je Kotatsu leerde kennen?
Ik leerde door flashcards, zelf wat software programmeren om kana te leren, internet afstruinen. Als een ongeleid projectiel dus… Geen structuur, geen regelmaat. Ik moet nu meer afleren dan dat ik geleerd heb. Vooral de afspraak.

En hoe is jouw ervaring met deze cursus?
Mijn ervaring is zeer goed. Het houdt me gemotiveerd. Jullie enthousiasme is erg aanstekelijk en geeft me om verder te gaan. Eindelijk kan ik eens op een goede manier Japans leren. En dat het in het Nederlands gedaan wordt is voor mij een grote plus.

Aan wie zou je deze cursus aanbevelen en waarom?
‚ÄčAan iedereen die Japans wilt leren omdat jullie echt plezier hebben in het lesgeven en dit ook zo uitdragen. Leren moet leuk zijn. Dan gaat het makkelijker. Want zeg nu eerlijk. Een taal leren is toch veel woorden erin stampen en dat is niet altijd even leuk.

Hoe is onze cursus in vergelijking met andere Japanse cursussen?
Welke andere onlinecursussen?? Nee serieus, tot nu toe ben ik er maar eentje tegen gekomen die redelijk is maar wel gedateerd.  Ook is die erg formeel en gaat die eigenlijk meteen al met Kanji aan de slag. Dat gaat even te hard voor een beginner die zelf de klanken nog niet weet.
‚Äč
Ik zou in ieder geval jullie aanbevelen omdat jullie eerst de mogelijkheid bieden om de cursus voor 10 dagen te proberen.

Bram

Waarom wil jij zo graag Japans leren?
Er opent een nieuwe wereld voor je. Ook leer je anders denken als je een andere taal leert.

Hoe leerde jij Japans vóórdat je Kotatsu leerde kennen?
Ik leerde met Anki flashcards, Japanese for Busy People en Fluent Forever. Fluent Forever beviel goed, je leert eerst de uitspraken en gebruiken, daarna pas de vocabulair en grammatica. Het was voor mij alleen een nadeel dat het 100% zelfstandig is. Je kon minder makkelijk vragen stellen.

En hoe is jouw ervaring met deze cursus?
Deze cursus bevalt zeker goed, de afwisseling tussen online en offline is ideaal. Het houdt je meer betrokken, waardoor de motivatie hoger blijft. Ook de opbouw van de stof is tot nu toe erg goed te volgen. Je weet duidelijk wat je leert iedere les.

Ik zou zeggen dat het grootste voordeel de uitleg van de stof in de video’s is. Het spreektempo is lekker rustig en zinsdelen worden wat apart van elkaar uitgesproken. Na de uitleg wordt gelijk een simpel voorbeeld gegeven. Dit zorgt er allemaal voor dat de stof goed te begrijpen is.
‚Äč
De cursus is toegankelijk en te begrijpen voor mensen van alle leeftijden. Ik raad deze cursus aan aan iedereen die Nederlands kan en serieus Japans zou willen leren.
‚Äč
Als je zeker weet Japans te willen leren, hoef je niet te twijfelen!

Skip

Waarom wil jij zo graag Japans leren?
Ik doe aan Japans inkt schilderen en krijg les in Japanse kalligrafie. Nu wil ik ook graag de taal leren verstaan en spreken.

Hoe leerde jij Japans vóórdat je Kotatsu leerde kennen?
Ik heb wel eens woordjes geleerd met apps zoals Memrise en Duolingo. Ik kon iedere dag een paar woorden leren, dat was fijn maar je leerde niet de zinsopbouw. Als ik een tijdje niets had gedaan was ik het meeste weer kwijt en kon ik opnieuw beginnen.

En hoe is jouw ervaring met deze cursus?
Alles wordt duidelijk uitgelegd en de oefeningen zijn uitstekend om de stof nog beter te leren onthouden. Ook kan je lessen herhalen wat ik zeker ga doen want na 1 keer weet ik het nog niet. Het voordeel is dat ik al Japanse kalligrafielessen volg waardoor ik al een paar Hiragana’s en Kanji’s kan schrijven.

Ik kan mijn eigen tempo bepalen. Als het te snel gaat kan ik de les ook nog even op pauze zetten. Ook kan ik lessen herhalen. Ik hoef er niet de deur voor uit en ik kan het doen op tijden wanneer het mij uitkomt. En natuurlijk jullie enthousiasme is geweldig!
‚Äč
Ik ken wel wat mensen die ge√Įnteresseerd zijn in alles wat met Japan te maken hebben. Als ik merk dat ze de taal willen leren zal ik deze cursussen zeker aanraden.

Astrid

Waarom wil jij zo graag Japans leren?
Ik was in mijn tiener jaren al obsessed door anime zoals One Piece, Naruto, Dragonball, Hajime no Ippo en noem het maar op. Ook keek ik veel drama’s zoals Proposal Daisakusen, Kekon Dekinai Otoko enz. Vijf jaar geleden ging ik voor het eerst naar Japan en dat was echt een super toffe ervaring. Dit jaar in mei was ik voor de tweede keer gegaan en sindsdien blijft Japan maar in mijn hoofd rondzwieren. De aardige mensen, de mooie cultuur en het super lekkere eten! Het enige wat ik jammer vond in de tijd dat ik daar was is dat ik niet goed kon communiceren met de local people. Ik denk dat de ervaring om door Japan te trekken nog geweldiger wordt als je ook de taal beheerst.

Hoe leerde jij Japans vóórdat je Kotatsu leerde kennen?
Door veel anime‚Äôs en drama‚Äôs te kijken leer je best veel. Ook door bepaalde import games zoals Taiko no Tatsujin en RPG‚Äôs leer je wat woordjes. Het was een leuke ervaring maar het is bij lange niet genoeg om de taal te beheersen.

En hoe is jouw ervaring met deze cursus?
De cursus is echt heel leuk en goed te volgen. Het leuke vind ik dat het informeel is waardoor je je gemakkelijk voelt. Ik heb de eerste vier lessen al zoveel geleerd! Soms kan ik het gewoon niet geloven, laat staan als je alle twintig lessen afrondt!!

Het grootste voordeel vind ik dat het makkelijk te volgen is. Dit komt doordat je de lessen online kan doen hoe vaak je wilt waardoor je niet gebonden zit aan tijden. De sensei‚Äôs  zijn ook heel actief via WhatsApp of via de mail. Hierdoor heb je het gevoel dat je niet een nummertje bent maar echt serieus wordt genomen.

Aan wie zou je deze cursus aanbevelen en waarom?
Aan alle personen die Japans willen leren of liefhebbers zijn van de cultuur. Door Japans te leren wordt de ervaring om in Japan te gaan reizen steeds leuker.

‚ÄčIk vind het jammer dat ik zelf niet eerder ben begonnen! Het lijkt eng en moeilijk om een nieuwe taal te leren maar het geeft voldoening met zich mee. Het leuke is ook dat je veel nieuwe mensen leert kennen met dezelfde interesses als jij!

Kamal

Waarom wil jij zo graag Japans leren?
Dat is heel breed voor mij. Eerst omdat ik er altijd al een keer naartoe wilde, nu dat dichterbij komt heb ik de stap genomen om het serieus te gaan leren. Nu wil ik het ook eigenlijk niet alleen leren voor de vakantie, maar ook om het land beter te kunnen leren kennen; de cultuur en de mensen. Deze informatie hoop ik allemaal ook te kunnen gebruiken in mijn boeken.

Hoe leerde jij Japans vóórdat je Kotatsu leerde kennen?
Ik leerde via Duolingo en Memrise. Je deed een beetje wat elke dag en pikte wat op, maar je had geen stok achter de deur, geen diepgang en eigenlijk was het op die manier ook gewoon saai. Het voelde niet als leren, maar gewoon als wat aanklooien.

En hoe is jouw ervaring met deze cursus?
Ik vind het heel fijn! De fysieke lessen bieden je een stok achter deur en je leert daarbij nieuwe mensen kennen in een leerveilige en gezellige omgeving. De cursus is luchtig, gezellig en word met veel humor gepresenteerd. Je leert onwijs veel toffe mensen kennen met dezelfde interesses en juist daarom word je meer gemotiveerd om met elkaar te leren! Het fijne aan de online lessen is dat je het elk moment kan terugkijken, of als je een fysieke les hebt gemist kun je zorgen dat je up-to-date blijft voor de volgende les. Ideaal!

Aan iedereen die Japans wilt leren! Omdat dit de ideale manier is en betaalbaar zelfs voor studenten. Met deze cursussen hoef je niet meer te zoeken naar excuses, want die zijn er gewoon niet. Tijd, geld, energie, dat lukt allemaal hiermee.

Wat zou je iemand vertellen die twijfelt om de cursus te doen?
Eerst vragen waarom ze twijfelen en dan op alles tegenspreken, want ze moeten gewoon bij Kotatsu zijn als ze Japans willen leren.

Leah

Waarom wil jij zo graag Japans leren?
Een toekomstige vakantie die ik graag in Japan wil beleven. De voorbereiding hiervoor kan nog wel enkele jaren duren, want ik wou deze pas doen nadat ik mijn volgende studie had afgerond.

Hoe leerde jij Japans vóórdat je Kotatsu leerde kennen?
Ik leerde vooral via anime, Google Translate en apps. Het was een ervaring om nieuwe woorden en spelling te leren, maar ik moest een platform vinden die ook spraak, zinnen en het grotere geheel hanteerde. Dat kon ik alleen hier verkrijgen.

En hoe is jouw ervaring met deze cursus?
Het is tot nu toe duidelijk en vermakelijk. Vaak zijn er lange tussenperiodes waarin ik Japans even neerleg, maar nadat ik de cursussen korttijdig doorneem is het makkelijk om weer op te pakken.

Wat is het grootste voordeel van deze cursus?
Zoals ik eerder al zei: Het is één van de weinige platformen dat het grotere geheel hanteert. Er worden zelfs uitjes en reizen georganiseerd!

Derk

Waarom wil jij zo graag Japans leren?
Sinds kleins af aan ligt mijn interesse al bij Japan alleen heb ik er nooit wat mee gedaan. Nu heb ik de kans om het te leren dus ga ik er vol voor!

Hoe leerde jij Japans vóórdat je Kotatsu leerde kennen?
Ik leerde door anime en YouTube zelfstudie. Met anime leerde ik hier en daar wat woorden maar met de grammatica en zinsopbouw lukte het niet echt. YouTube zelfstudie bied je meer uitleg over hoe dit en dat moet maar het is niet echt makkelijk toe te passen.

En hoe is jouw ervaring met deze cursus?
Tot nu toe goed! Alles kan ik rustig of versneld op mijn tempo doen. Het wordt goed vertelt en je blijft ook enthousiast door de filmpjes. Het grootste voordeel is dat ik zelf kan bepalen wanneer ik de cursus wil doen. Hierdoor heb ik de vrijheid om zelf in te richten wat ik precies wil behandelen.

Aan wie zou je deze cursus aanbevelen en waarom?
Aan vrienden die wat interesse hebben in de Japanse taal. Ze kijken voornamelijk alleen anime en willen het zonder ondertiteling kunnen begrijpen.

Je zit nergens aan vast. Deze personen hebben hart voor wat ze doen en niet geschoten is altijd mis.

Quentin

Waarom wil jij zo graag Japans leren?
Ik ben op mijn 12e begonnen met anime kijken door een vriendin, en dat ben ik blijven kijken. Vervolgens is dat uitgegroeid naar interesse in manga en cosplay, maar ook in de cultuur, mensen en taal van Japan. In mijn vrije tijd was ik al begonnen met het leren van de Kana, maar dat was slechts een hobby. Afgelopen jaar had ik opeens de mogelijkheid om naar Japan te gaan voor een week, en na deze veel te korte vakantie was mij wel duidelijk dat Japan een geweldig land was. Ik heb toen besloten dat ik via school een tijd in Japan wil studeren en me daar wil onderdompelen in de cultuur, en dan zou Japans kunnen spreken toch wel een groot verschil maken in de beleving. Vandaar dat ik nu meer intensief bezig ben Japans te leren.

Hoe leerde jij Japans vóórdat je Kotatsu leerde kennen?
Ik gebruikte voornamelijk gratis apps op de telefoon en games op de Nintendo. Klassikale en online cursussen waren mij te duur.
‚Äč
‚ÄčOok nu heb ik nog een aantal apps op mijn telefoon staan, waarvan ik er eentje dagelijks gebruik (Drops) gezien die best handig is voor de woordenschat. Het probleem is echter dat deze apps geen grammaticale opleiding geven, en zinsbouw wordt vaak niet duidelijk uitgelegd, waardoor je meer zinnen uit je hoofd gaat leren en dat is niet hetzelfde als begrijpen hoe het werkt.

En hoe is jouw ervaring met deze cursus?
Tot nu toe heb ik alleen nog het Hiragana gedeelte van de Kana Mastery gedaan, en gezien ik al eerder Kana heb geleerd gaat me dat vrij gemakkelijk af. Toch merk ik bij mezelf dat er nog wel kleine verbeteringen mogelijk zijn, dus het is zeker goed om de lessen te bekijken.

Van wat ik tot nu toe heb gezien, is de belangrijkste factor dat je een goede ondersteuning krijgt. Er zijn verschillende platforms waar je in contact kan komen met gelijkgestemden en de community lijkt zeer hecht en behulpzaam.

Aan wie zou je deze cursus aanbevelen en waarom?
Ik zou de cursus Kana Mastery zeker aanraden aan mensen die beginnen met Japans, en zelfs aan mensen zoals ik die wel al Kana kunnen, maar verder eigenlijk op een aantal woorden na nog niet veel Japans kunnen.

Proberen kan nooit kwaad, en je hebt een proefperiode om te kijken of het wat voor je is. De community is super aardig en de cursus is prima te volgen.

‚ÄčAmber

Waarom wil jij zo graag Japans leren?
Sinds mijn tienerjaren was ik al gefixeerd door anime, wat mij ge√Įnteresseerd maakte in de Japanse cultuur. Ik wil heel graag een keer Japan bezoeken, maar ik weet dat de taalbarri√®re lastig kan zijn. Ook wil ik Japans leren spreken, zodat ik nog beter anime kan volgen en het acteerwerk van de voice-actors beter kan waarderen.

Hoe leerde jij Japans vóórdat je Kotatsu leerde kennen?
Ik heb wel eens gestudeerd middels audioprogramma's en apps zoals Memrise en DuoLingo.

De materie is goed, maar ik mistte een soort stok achter de deur. Japanese Mastery in combinatie met Japanese Genius geeft mij de motivatie om elke week opnieuw te oefenen en in de lessen gelijk toe te passen wat ik heb geleerd. Nari en Shiro weten de materie op een leuke manier te presenteren. Persoonlijk vind ik dit een betere manier om te leren dan statisch woordjes leren via een app.

En hoe is jouw ervaring met deze cursus?
So far, so good! Het gelijk kunnen toepassen wat je geleerd hebt in de lessen en face to face feedback krijgen over de materie is voor mij het grootste voordeel. Daarnaast is het leuk om met mensen rond te hangen die dezelfde interesse als jou hebben, zowel in de lessen als op Facebook, WhatsApp en Discord.

Aan wie zou je deze cursus aanbevelen en waarom?
Iedereen die interesse heeft in Japanse cultuur of die beter anime wilt volgen. Een paar lessen hebben mij al informatie gegeven om de context tussen karakters beter te volgen (b.v. ik heb begrepen waarom karakters -san, -kun, -sama, e.d. in gesprekken gebruiken).
‚Äč
Probeer het uit. De 3 introlessen zijn gratis. Dat is echt de beste manier om te ontdekken of de cursus wat voor jou is.

Steven

Waarom wil jij zo graag Japans leren?
Ik was vele jaren al erg ge√Įnteresseerd in Azi√ę, vooral de landen Japan, Korea en China. Ik zou dan ook alle drie de talen willen leren. De reden waarom ik eerst voor Japans koos, was omdat ik hoorde dat het de makkelijkste taal was om te leren. En waarom ik deze drie talen wil leren is om te communiceren met de bevolking, om de menukaarten te ontcijferen en zonder ondertiteling de anime, drama en spelshows bekijken.

Hoe leerde jij Japans vóórdat je Kotatsu leerde kennen?
Via apps op mijn mobiel. Het was iets dat mij niet bezighield. Hetgeen wat ze je leerden, zal je nauwelijks gebruiken in het echte leven en voor bepaalde stukken moest je extra betalen.

Kan wel zeggen dat van alle andere cursussen en opleidingen die ik heb gevolgd, deze het beste word uitgelegd. Ook word het op leuke en enthousiaste manier uitgelegd, waarvan je zelf ook weer enthousiast wordt.

En hoe is jouw ervaring met deze cursus?
Ik vind deze cursus hartstikke leuk en leerzaam. Alles wordt goed en duidelijk uitgelegd. Je wilt gewoon telkens doorgaan met de volgende les! Alles wordt zo goed uitgelegd, dat zelfs na maanden de informatie nog in je hoofd zit.

Meestal wordt de zin gezegd: als je twijfelt, niet doen/kopen/halen... Maar bij deze zeg ik: Als je twijfelt, WEL DOEN/KOPEN en LEREN! Het is gewoon de beste cursus die je ooit zult vinden!

Sandra

Waarom wil jij zo graag Japans leren?
Als het kon zou ik elke taal leren, maar je moet keuzes maken. Daarbij stond Japans heel hoog bovenaan mijn lijstje omdat ik op de middelbare school ben begonnen met het kijken van anime. Constant mee moeten lezen met ondertiteling is alleen wat jammer, dus de keuze om de taal te gaan leren was snel gemaakt. Daarnaast hoop ik ooit naar Japan te gaan omdat ik het land en de cultuur erg interessant vind. Wanneer je naar een land toe gaat, moet je in elk geval een paar basiszinnen kennen vind ik. Als laatste vind ik de taal ook erg leuk klinken.

Hoe leerde jij Japans vóórdat je Kotatsu leerde kennen?
Voor Kotatsu maakte ik gebruik van het boek Japanese From Zero. Qua opbouw komt de cursus tot nu toe overeen met het boek. Ik vond het zelf lastig om mij er telkens toe te zetten een hoofdstuk door te werken.

En hoe is jouw ervaring met deze cursus?
Mijn ervaring met de cursus is dik in orde. Het helpt heel erg om de uitspraak te horen, en de feitjes over de cultuur en dagelijks leven die je erbij krijgt zijn interessant. Het grootste voordeel is dat je op je eigen tempo, vanuit huis de taal kan leren op een praktijkgerichte manier. Met de optie om je vragen te stellen aan Nari en Shiro zelf, of aan je medestudenten.

Ik zou deze cursus aanbevelen aan iedereen die praktisch Japans wil leren. In een korte tijd kun je al eenvoudige gesprekken voeren.

Probeer het uit! Er is vrijwel altijd een actie dat je het tien dagen uit kan proberen. Grote kans dat je er dan mee door wil gaan.

Anne

Waarom wil jij zo graag Japans leren?
Ik wil graag Japans leren om stage te kunnen lopen in Japan. Vooral op mijn vakgebied wordt er verwacht dat je een woordje Japans kan spreken.

Hoe leerde jij Japans vóórdat je Kotatsu leerde kennen?
Ik heb een poosje Memrise gebruikt. Hier heb ik wel Hiragana door geleerd maar geen echte zin constructies.

Op zich beviel het in het begin wel, ik vind het toch leuk dat wanneer je de zinsconstructie begint te leren dat ik dan de woorden die ik van die app heb geleerd kan gebruiken. In de app zelf leerde je dit helaas niet.

En hoe is jouw ervaring met deze cursus?
Een goede en overzichtelijke cursus. Je krijgt geen onzin geleerd en kan alles wat je hebt geleerd gelijk toepassen. De videolessen helpen om het zowel te horen als te zien waardoor je het beter kan onthouden.

Het grootste voordeel vind ik de lesstof zelf in combinatie met de video's. De cursus bevat duidelijke lesstof die je gelijk kan toepassen. In combinatie met de videolessen ga je er snel doorheen.

Vergeleken andere online cursussen vind ik deze veel duidelijker en de lesstof is beter toepasbaar. Daarnaast wordt het in het Nederlands gegeven en dat zie je ook niet vaak.

Aan wie zou je deze cursus aanbevelen en waarom?
Ik zou de cursus aanbevelen aan mensen die graag Japans willen leren, maakt niet uit of je jong of oud bent. De cursus is makkelijk aan te passen aan je levensstijl waardoor je op je eigen tijd en eigen snelheid kan leren. Het maakt dus niet uit of je student of werkende bent.
‚Äč
Gewoon doen. Als je nu twijfelt moet je het gewoon eens proberen. Niet geschoten is altijd mis en zodra je begint raak je verslaafd.

Martine

Waarom wil jij zo graag Japans leren?
Mijn interesse voor de Japanse taal en cultuur is begonnen met het beoefenen van Kenjutsu, en met name Tenshin ShŇćden Katori Shinto RyŇę. Ik ben dan verder gaan zoeken naar meer informatie over de Samurai en de Samurai-cultuur en daar hoort natuurlijk ook het kijken van anime en het lezen van manga bij. Zo kwam ik dus Rurouni Kenshin tegen, wat ik echt te gek vond. En nog steeds vind ik dit leuk. Alleen sprak ik de taal nog niet, dus heb ik Japanse les gevolgd bij een leraar in Utrecht. Ik wil met het leren van Japans de taal en vooral de cultuur ontdekken en naar Japan op vakantie gaan.

Hoe leerde jij Japans vóórdat je Kotatsu leerde kennen?
Ik heb een paar maanden Japanse les gevolgd in Utrecht, eerst klassikaal en daarna priv√© bij de leraar thuis. Op zich beviel dit goed, alleen ik vond het op een gegeven moment wel vervelend om elke keer van Ede naar Utrecht heen en weer te reizen. En ook dat de lesstof werd gekopieerd uit Engelstalige boeken vond ik wat minder.

En hoe is jouw ervaring met deze cursus?
De eerste indruk is dat de cursus erg duidelijk is, en ook heel leuk om te doen. Ik ben net begonnen, dus voor de rest moet ik nog zien... Het grootste voordeel vind ik dat het helemaal in het Nederlands is. Niet dat Engels een probleem is voor mij, maar het werkt wel prettiger. En ook dat jullie het goed uitleggen.

Ga naar Kotatsu Terebi!!! Twee leuke dudes, Shiro en Nari, die op een grappige en duidelijke manier Japanse les geven....

Sytze

Waarom wil jij zo graag Japans leren?
Japans leren is iets wat ik al heel lang wilde maar er nooit van gekomen is. Ik heb ook geen idee waar de interesse voor Japan vandaan komt maar het is iets wat al vanuit mijn jeugd speelt. Ik vind het een interessante cultuur en de taal klinkt gewoon vet! En die tekens! Misschien komt het door mijn grafische achtergrond maar ik vind dat zó gaaf!

Hoe leerde jij Japans vóórdat je Kotatsu leerde kennen?
Eigenlijk niet, Kotatsu heeft mij over de streep getrokken om het eindelijk toch maar eens te gaan leren.

Ik vind het fijn dat het zo in kleine stukjes is verdeeld. Niet te lang en goed uitgelegd. Zodat je wanneer je tijd hebt er 1 of 2 kunt doen. Zeker de 2.0 versie is top!

Wat is het grootste voordeel van deze cursus?
Ik denk dat het in het Nederlands is en op een leuke manier wordt gebracht. Maar ook dat jullie zo enthousiast zijn. Je ziet dat jullie het echt leuk vinden om te doen.

Aan wie zou je deze cursus aanbevelen en waarom?
Aan iedereen die ook Japans wil leren, ik denk zeker voor beginners dat jullie de perfecte manier zijn om dit te doen!

Niet twijfelen, gewoon doen, je krijgt er geen spijt van!

Chris

Waarom wil jij zo graag Japans leren?
Het leek mij leuk om bijvoorbeeld anime of Japanse tv-programma’s te kunnen volgen zonder ondertiteling. Daar begon het eigenlijk mee. Ook zou ik graag op vakantie willen naar Japan en mezelf daar gewoon kunnen redden. En misschien wel stagelopen/werken/misschien wel wonen xD.

Hoe leerde jij Japans vóórdat je Kotatsu leerde kennen?
Ik zocht via internet naar sites om Japans te leren, maar kon daar alleen de Hiragana en Katakana vinden. Op die site hadden ze een download link staan waarmee je een soort van boekje kon uitprinten voor Hiragana en Katakana, er zat ook uitleg bij. Verder zocht ik video's op op YouTube. Die waren wel in het Engels. Ook had ik apps op mijn mobiel gedownload waarmee je Japanse woorden kon leren.

Dat ging op zich wel goed, alleen vond ik het vervelend dat bijvoorbeeld die video's dan in het Engels waren. Ik kon het wel redelijk volgen, maar het zou prettiger zijn als ze dan in het Nederlands waren…

En hoe is jouw ervaring met deze cursus?
Ik vind het een prettige cursus. Alles wordt in de video's goed en duidelijk uitgelegd. Op je eigen tempo leren en zelf bepalen wanneer je een les gaat bekijken. Het is ook leuk om in een WhatsApp groep te zitten met nog anderen cursisten en natuurlijk dat jullie er ook bij zitten. Zo kan je ook makkelijker vragen stellen en kan je ook weer van elkaar leren. Leuke, gezellige sfeer. Ook leuk dat jullie live video's doen, eendaagse cursussen en nog veel meer organiseren.

Aan wie zou je deze cursus aanbevelen en waarom?
Als ik iemand tegen kom die graag Japans zou willen leren zou ik de cursus aanbevelen. Het is gewoon een leuke sfeer, dat kan je zien in de video's, maar ook op WhatsApp. In de video's wordt alles duidelijk uitgelegd en jullie nemen ook de tijd voor de cursisten als ze bijvoorbeeld vragen hebben. Jullie stoppen ook gewoon tijd in om de site etc. te verbeteren. Dat zegt dan wel iets.

Probeer de cursus eens voor ‚ā¨1,- en kijk dan of je het wat vindt.

Meggy

Waarom wil jij zo graag Japans leren?
Japanse cultuur is op jonge leeftijd via Anime in mijn leven gekomen. Na een reis naar Japan te mogen maken ben ik mijn ziel en hart daar verloren en wil ik graag in contact komen met het land, de mensen en de cultuur.

Hoe is jouw ervaring met deze cursus?
Een zeer open en luchtige manier van lesgeven. Het is speels maar er wordt goed opgelet of je het wel goed doet, en aangewezen waar je kan verbeteren. Ik voel geen druk op mijn schouders en dat gebeurt wel snel met opleidingen. Dit maakt het voor mij een zeer aangename manier van leren.

Samen met de Mastery cursus die mij helpt puntjes op de i te zetten, en bepaalde vragen te beantwoorden voelt het echt alsof ik snel leer met simpele maar sterke lesstoffen.

Het grootste voordeel is de vrijheid die je krijgt om te lessen. Je kan dit zo eenvoudig in je dagelijkse leven verwerken zonder verantwoording af te leggen aan andere lesgenootjes.

"You go all in or you get out boi." Nee ik zou ze even op een rustige manier uitleggen wat voor een halvezool je bent als je deze cursus niet zou oppakken


Bryan

Waarom wil jij zo graag Japans leren?
De reden dat ik graag Japans wil leren is omdat ik ooit graag naar Japan toe wil. Wanneer ik dan daar ben is het fijn om te weten dat als je wat wil vragen je het gewoon in de taal kan doen waarbij Japanners zich vertrouwd bij voelen.

Hoe leerde jij Japans vóórdat je Kotatsu leerde kennen?
Via anime en muziek vooral, maar ook een beetje via apps. Het beviel wel, maar ik merkte dat het niet zo snel ging. Zinnen bleven niet hangen alleen maar random woordjes.

En hoe is jouw ervaring met deze cursus?
Goed, ik leer veel en het voldoet aan de verwachtingen.

Het grootste voordeel vind ik dat we ook echt fysieke lessen hebben.

Aan wie zou je deze cursus aanbevelen en waarom?
Aan vrienden die dezelfde passie hebben voor Japan. Dit omdat ik met de cursus meer heb geleerd dan al die jaren het zelf te beoefenen.

Gewoon doen! Je zal er geen spijt van krijgen.

Daphne

Waarom wil jij zo graag Japans leren?
Japan vind ik een interessant land, en een goede manier om een land te leren kennen, is door de taal te leren begrijpen. Ik zou graag een tijdje in Japan willen verblijven en het lijkt me handig om de taal in ieder geval enigszins te beheersen.

Hoe leerde jij Japans vóórdat je Kotatsu leerde kennen?
Ik heb 4 jaar geleden een A1-level cursus bij Education First gevolgd in Japan.

Het was erg leuk, ik heb de cursus 4 weken gevolgd en in die tijd ook Tokyo bekeken. Het zijn wel de leukste 4 weken van mijn leven (tot nu toe) geweest, omdat ik ook vrienden met dezelfde interesses leerde kennen.

En hoe is jouw ervaring met deze cursus?
Het werkt tot nu toe goed, wat ik miste van de vorige cursus was dat alles volgens het 'oude' boekje ging en met de 'masu' stam. Nu ik meer weet over de 'informele' vormen kan ik het Japans in anime ook beter herkennen.
Het grootse voordeel vind ik dat ik het ook naast mijn studie in kan plannen.

Wat zou je iemand vertellen die twijfelt om de cursus te doen?

Een webinar van jullie volgen en eerst de basis Hiragana en eventueel Katakana te leren om te kijken of hij/zij wel echt Japans wil leren.

Titia

Waarom wil jij zo graag Japans leren?
Heb lang geleden een ongeluk gehad en zat in een rolstoel. Ik zou niet meer goed kunnen lopen. Uiteindelijk na 20 jaar revalideren kan ik zonder hulpmiddelen lopen. Niets is onmogelijk. Tijdens mijn herstelperiode vermaakte ik me onder andere met anime en zo groeide ook mijn liefde voor Japan. Ik wil heel graag een keer naar Japan (en nu door Kotatsu gaat die droom ook werkelijkheid worden in 2018!) en het leek me leuk om de taal ook te kunnen. Een taal die ook onmogelijk lijkt (net zoals het weer kunnen lopen).

Hoe leerde jij Japans vóórdat je Kotatsu leerde kennen?
Een woordje hier en daar door anime eigenlijk. Ik was niet serieus bezig met Japans leren. Wel op zoek naar een opleiding die bij mij paste.

En hoe is jouw ervaring met deze cursus?
Deze cursus is geweldig. De lesstof is duidelijk en je leert zinnen en woorden waar je iets aan hebt. Vaak is het bij universitaire opleidingen veel taaie kost en zeker met een taal als Japans is dat niet altijd even prettig.

Ik kan deze cursus in mijn eigen tempo doen. Ik werk fulltime en kan verder gaan met de lessen wanneer het mij uitkomt. Tevens biedt Kotatsu ook cursussen aan op hun locatie dus heb je ook de mogelijkheid om 'live' les te volgen als je er behoefte aan hebt. En tevens zijn er regelmatig Webinars waarbij je online 'live' les krijgt.

Hoe is onze cursus in vergelijking met andere online Japanse cursussen?
Ik heb een proefles via LOI gedaan en werd gelijk gebombardeerd met uitleg over de taal en grammatica. Zoals ik al eerder noemde 'taaie kost' Deze cursus is een langzame, praktische en prettige kennismaking met de Japanse taal. Zinnen die gelijk van pas komen en goede opbouw naar de ingewikkelde grammatica die bij een taal hoort.

Ik zou deze cursus aanbevelen aan iedereen die Japans wilt leren. De sfeer is relaxt en Kotatsu biedt naast deze specifieke cursus ook nog andere cursussen (zoals bijvoorbeeld een combinatie cursus van 'live' les met deze 'online' cursus of 1-daags cursussen) Je kan dus de cursus kiezen die het beste bij je past.

Er is de mogelijkheid om een van de cursus te 'proeven' als het ware. Dus gewoon doen. Ik denk dat het beste is gewoon ervaren.

Jessica