• Home
 • |
 • Blog
 • |
 • Yoroshiku Onegaishimasu! Instap anime

Hallo lieve lezers van Kotatsu TV. Ik ben Amy, animator, gamer, een beetje een weeb en een enorme anime nerd. De mensen van Kotatsu TV hebben mij de kans gegeven om jullie elke 2 weken iets te vertellen over de “grote boze” otaku wereld.

Een klein beetje over mij:

Ik ben dus Amy, animator en concept artist aan de WDKA. En op mijn 13e ontdekte ik iets magisch genaamd anime. De eerste serie die ik ooit gezien heb was Tokyo mew mew. Daarna volgde al snel Naruto, Death Note en andere grotere series.Dat is nu al bijna 8 jaar geleden.. en nog steeds kijk ik elke dag anime. Maar de industrie heeft niet stil gezeten en ondertussen zijn er honderden series bij gekomen..Omdat we niet allemaal meisjes van 13 zijn en allemaal kunnen beginnen met tokyo mew mew heb ik een lijste met 5 instap anime waar bijna iedereen mee kan beginnen

5 instap anime 

 • Cowboy bebop
  De soundtrack is magisch, en het verhaal is goed. Het zijn bounty hunters.. IN DE RUIMTE! Kan het nog beter? Ik denk het niet^^
 • Soul eater
  Heb jij een beetje eengevoel voor dark humor en "just a bid of maddness"? dan is soul eater de serie om mee te beginnen. De animatie is netjes gedaan en ziet er nog vrij westers uit. Een goed geschreven serie met een beetje gezonde ecchi.
 • Full metal alchemist brotherhood
  Ahh full metal alchemist.. magische serie, brotherhood is in mijn opzicht een beetje beter dan de originele omdat het trouw blijft aan de manga. FMA speelt zich af rond Duitsland en er is geen verdere kennis van japan of anime nodig om dit leuk te kunnen vinden. Het is de ultieme start shounen zonder 250+ episodes te hebben (looking at you bleach..)
 • Blackbutler
  Het kunnen niet allemaal shounen zijn en sommige van ons zijn wel meisjes van 13.. dus voor al onze mensen die sherlock leuk vinden of graag kijken naar interessant.. plot.. dit is een goede instap serie. (bedankt me als je bij de corcet scene bent)
 • Deathnote
  Jawel daar is ie dan, Deathnote. De serie die iedereen gezien heeft en ook wel een mening over heeft, toch sluit deze serie mooi aan op de Amerikaanse detective trend en is het geen moeilijke stap voor mensen die net beginnen met anime.

Wat kunnen jullie van mij verwachten?

In deze blogs ga ik meenemen naar de wereld van grote robots, magical girls en grim reapers. We gaan het over elk genre hebben, van Shojo tot shounen, van SIFI tot ecchi (haha nee geen ecchi, laten we het familie vriendelijk houden^^). Jullie kunnen reviews verwachten en boze rants over dingen die anime related zijn. We nemen ook een klein kijkje achter de schermen naar het animatie proces zelf, hoe een concept helemaal naar jou computerscherm komt.
Maar we zijn geen hikikomoris, we gaan op zoek naar yokai en andere dingen uit de Japanse mythologie die voorkomen in anime.
Well, dit is dan het einde van mijn eerste blog.Bedankt voor het lezen, ik hoop jullie snel weer te zien!
=^^=

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Recente Blogs

Tanabata Festival: Duik in het Japanse Sterrenfestival

Tanabata Festival: Duik in het Japanse Sterrenfestival

Groeten in het Japans: 10 manieren om indruk te maken

Groeten in het Japans: 10 manieren om indruk te maken