こんにちは!私の名前はリセッテ『Risette』です!ニックネームは梨世―ちゃん『Rise-chan』ですよ~お茶を勉強しています。日本茶は面白くて、好きです。宜しくお願いします!Zo, en dan nu even in het Nederlands. Welkom bij Thee voor Beginners! Mijn naam is Lisette! In de Japanse taal bestaat de L niet, en schrijf je mijn naam daar als Risette. Mijn Japanse vrienden noemen me Rise-chan. Dus voel je vooral vrij om mij zo aan te spreken!

Wie ben ik?

Op dit moment studeer ik voor Thee sommelier, leer ik Japans en ben ik bezig met mijn eigen thee bedrijf TbyLiset. Daarnaast geef ik theeproeverijen vanuit school en mijn eigen bedrijf. Ik ben een echte Japan- en thee-geek en ik heb een verslaving aan alles wat met Gundam te maken heeft. Afgelopen jaar heb ik 3 maanden stage gelopen op een theeplantage in Japan, Kyoto prefecture, Wazuka-cho. Voor mij is dit echt DE ultieme ervaring geweest en na mijn terugkomst ben ik meteen begonnen met het opzetten van mijn eigen bedrijf. Ik specialiseer mij in Japanse thee en vandaar dat ik ook voor Kotatsu over thee ga bloggen!

Wat gaan we doen?

In mijn blogs wil ik jullie graag introduceren in de wereld van thee. Voordat we het over Japanse thee zullen hebben, kijken we naar China. Om de Japanse theecultuur te kunnen begrijpen, is het belangrijk om het ontstaan van thee te bekijken. Daarom zullen we eerst afreizen naar China, waar de theegeschiedenis begint. Ik zal ook dieper ingaan op de theeceremonie, de oorsprong van het woord Te of Cha en de hedendaagse theecultuur in Japan. Natuurlijk kunnen we de Matcha-madness niet overslaan, dus ook die komt aan bod!

Maar nu eerst; Wie ontdekte thee?

In 2737BC is thee ontdekt door plantkundige en geleerde Keizer Shen Nung. Het verhaal over hoe hij thee ontdekte gaat als volgt: Keizer Shen Nung zat onder een (thee)boom heet water te drinken. Er dwarrelde blaadjes van de boom naar beneden, en die landden in zijn kopje. Toen hij dit proefde was hij zo onder de indruk van de smaak dat hij alles op dronk. En zo is thee ontdekt. Althans, dat is het verhaal. Of het echt zo gebeurd is weet niemand. Maar het is wel een mooi verhaal om te vertellen. Wat er gebeurde met thee nadat Keizer Shen Nung het ontdekte? Dat vertel ik je in mijn volgende blog!

See you next time!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Recente Blogs

Tanabata Festival: Duik in het Japanse Sterrenfestival

Tanabata Festival: Duik in het Japanse Sterrenfestival

Groeten in het Japans: 10 manieren om indruk te maken

Groeten in het Japans: 10 manieren om indruk te maken