Terwijl speelhallen of “Arcades” niet meer zo populair zijn als ze vroeger waren, zijn ze nog steeds booming in Japan. Ze zijn wel veel veranderd over de jaren heen, maar nog steeds een groot deel van het dagelijks leven. Elke grote stad heeft wel een speelhal en meestal dichtbij het station.

Waarom zou je naar een speelhal willen gaan?

Ze zitten vol met verschillende types! Van jonge scholieren tot de wat ouderen en speelhallen zijn zelfs een populair date-plekje voor koppels! Heb je tijd om te doden? Speelhal! Een nieuwe figure van een nieuwe anime waar je gek op bent? Speelhal! Ben je toe aan 20 pakken van KitKat? Speelhal! Wil je weten hoe het is om een gundam te besturen? Speelhal!

Wat vind je in zo’n speelhal?

  • Begane grond: de begane grond van een speelhal zit meestal vol met prijs spellen. UFO-vangers, hijskraan spellen en kans spellen meestal voor snoep, chocolade(!), knuffels en anime merchandise.
  • Eerste verdieping: De eerste verdieping zal vol zitten met wat ouder publiek! Hier vind je casino spellen zoals pachinko en gesimuleerde paard races.
  • Tweede verdieping: Dit is waar alle jongeren zullen zitten. Wat je hier kunt vinden zijn de video spellen. Fighting games, racing games, card games en puzzle games! Hier worden bijvoorbeeld de nieuwe Mario Kart al uitgebracht lang voordat ze verkrijgbaar zijn op een console!
  • Derde verdieping: Hier vind je music en ritme-gebaseerde games. Ook vind je robot pods hier. Dit zijn kleine hokjes waar je in kan kruipen, waar je vervolgens schermen om je heen hebt en dan een robot bestuurd!
  • Vierde verdieping: Hier vind je heel vaak koppels en meisjes. Waarom? Omdat je hier meestal ‘Purikura’ hebt staan. Dat zijn de befaamde foto’s waar je ogen heel erg vergroot worden en je mond heel verkleind wordt. Een groot deel van Japans jongeren cultuur, maar dat eist een blog voor zichzelf. 😉

Zelf ben ik weg van speelhallen

Tijdens mijn verblijf in Tokyo ben ik langs veel speelhallen geweest en ze zijn allemaal verschillend. Zo heb je er 1 die meer is gefocust op chocolade als prijs (Yay!) en een ander die meer anime merchandise als prijzen heeft staan. Ze lijken soms wel duurder dan in Nederland. Zo ben je ¥200 kwijt voor een UFO vanger wat ongeveer €1,50 is. Maar persoonlijk zie ik dat als extraatje sinds je daar dan ook bent voor de sfeer en om je geluk te testen. Ben je ooit in Japan? Dan is een speelhal een must-try!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Recente Blogs

Tanabata Festival: Duik in het Japanse Sterrenfestival

Tanabata Festival: Duik in het Japanse Sterrenfestival

Groeten in het Japans: 10 manieren om indruk te maken

Groeten in het Japans: 10 manieren om indruk te maken