JLPT Examens - Locaties & Inschrijfdata

Ben jij klaar voor het JLPT-examen? Bekijk hier een overzicht van alle dichtstbijzijnde locaties vanuit Nederland waar JLPT-examens worden afgenomen. 

Locatie

Testdag

Opening inschrijving

Sluiting inschrijving

Max capaciteit

Prijs (euro)

Methode inschrijven

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

VOL

Locatie

Testdag

Opening inschrijving

Sluiting inschrijving

Max capaciteit

Prijs (euro)

Methode inschrijven

1 december

9 juli**

22 augustus**

300-350*

€65

Post

1 december

9 juli

22 augustus

350

€65

Post

1 december

n.t.b

n.t.b

n.t.b

€118 (£100)

Digitaal

1 december

12 augustus (10:00 lokale tijd)

21-28 augustus*

n.t.b

€118 (£100)

Digitaal

1 december

5 augustus (N1), 6 augustus (N2), 7 augustus (N3)

21 augustus

n.t.b

€118 (£100)

n.t.b

*naar verwachting

**Let op: N3 = VOL

Meest gestelde vragen

"Wanneer zijn de testdagen van de JLPT-Examens?"
Het examen wordt maar twee keer per jaar gegeven. Dat is de eerste zondag van juli en de eerste zondag van december. De inschrijfdata kunnen per instelling verschillen, dus als je jezelf wilt inschrijven, check altijd de site van de gastlocatie waar je het examen wilt afnemen.


Voor juli starten sommige instellingen eind januari de inschrijving, maar er zijn ook locaties die pas in februari of maart beginnen. Dus het kan zijn dat sommige locaties de inschrijving al gesloten hebben voordat een andere locatie hun inschrijving opent. Zelfde geldt voor december, daar variëren de startdata ook van augustus tot september.


Let ook op dat niet iedere locatie op beide testdagen de examens organiseren. Er zijn ook locaties die het maar één keer per jaar doen (zoals Leiden in Nederland).

"Wanneer moet ik me inschrijven?
In het overzicht zie je per locatie de inschrijfdata en kosten voor de inschrijving. Sommige locaties hanteren een maximaal aantal inschrijvingen. Dit aantal is het totaal aantal mensen van alle niveaus samen. Zodra alle plaatsen vol zitten, sluit de inschrijving van die locatie automatisch. Dus check zelf ook regelmatig naar de inschrijf openingsdata op de site van de betreffende instelling.

Let op!
Sinds Corona zijn er minder plekken per locatie beschikbaar. Het kan zijn dat locaties met zeer beperkte plekken op de openingsdag al vol zitten. Meestal zullen de locaties met wat meer plekken binnen 1 soms 2 weken vol zitten. Dus zorg dat je zo vroeg mogelijk je op de gewenste locatie inschrijft.

"Heb je een beperking en aparte voorzieningen nodig?"
Neem dan altijd contact op met de gastlocatie. Dan kunnen zij je verder begeleiden naar de meest passende mogelijkheden. Denk daarbij aan rolstoeltoegankelijkheid, of aparte regeling vanwege doof of hardhorend zijn. Met name vrijstelling van de luisteropgaven dient met de gastlocatie te worden geregeld aangezien zij dit verder regelen met de Japan Foundation, de hoofdorganisator van de JLPT-examens.

"Hoe kan ik mezelf inschrijven?"
Informatie over hoe je jezelf kan inschrijven vind je hier.
Let alleen op dat de inschrijving per gastinstelling kan verschillen en dat je altijd hun inschrijfpagina checkt wat hun inschrijfprocedure is. Ook wordt er een test gids ‘test guide’ gegeven op deze pagina’s waar de meest relevante informatie in staat. Het kan voorkomen dat onze informatie afwijkt omdat deze wordt aangepast.

"Snel checken of je geslaagd bent?"
Heb jij het examen afgelegd en wil jij snel kijken of je geslaagd bent voor je JLPT-examen of niet? De Japan Foundation zet een site op waarop je kan inloggen met je examennummer en je wachtwoord. Deze site is maar ongeveer 2 maanden toegankelijk en geeft alleen geslaagd of gezakt als uitslag.


Klik hier om de site te bekijken.

"Hoeveel kost het examen?"
De prijzen staan in het overzicht maar zijn een momentopname, deze kunnen door de gastinstelling ook gewijzigd worden. Check voor de correcte prijs de site van de gastinstelling.

''Waar kan ik mij inschrijven?''
We geven dan voornamelijk informatie voor de dichtstbijzijnde locaties in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Voor andere locaties zie onderstaande links naar de JLPT-site.

Locaties Buiten Japan
Locaties In Japan

De links inschrijvingen per locatie staan hieronder. Op deze webpagina’s staan ook de contactgegevens om contact op te nemen met de gastlocatie. Mocht je eventueel vragen hebben over de toets of organisatie ervan kan je dat ook aan de gastlocatie vragen.

Nederland
Leiden: Universiteit Leiden

België
Let op: Leuven en Ghent wisselen elkaar om het jaar af. Leuven is altijd in juli, Ghent in december.
Leuven: KU Leuven
Ghent: Universiteit Ghent

Duitsland
Düsseldorf: Volkshochschule der Landeshauptstadt Duesseldorf
Stuttgart: Volkshochschule Stuttgart
Hamburg: Universiteit Hamburg

Verenigd Koninkrijk
Londen: SOAS Universiteit van London
Edinburgh: Universiteit van Edinburgh
Cardiff: Cardiff universiteit (school of modern languages)
Leicester: University van Leicester