Als je het hebt over bekende shounen anime, dan is de kans groot dat je het hebt over Hunter x Hunter. Deze serie kwam in 1999 voor het eerst uit en was toentertijd al erg populair. In deze blog staat een korte omschrijving van deze populaire avontuurlijke shounen anime en leg ik uit wat je het beste kunt kijken.


Inhoudsopgave

Het begin

De twaalfjarige Gon Freecs is een gelukkige jongen die samen met zijn tante op Whale Island woont. Op een dag komt hij erachter dat zijn vader een bekende professionele Hunter is. Omdat Gon nieuwsgierig is naar de vader die hij nooit heeft gekend, besluit hij het Hunter examen te gaan doen, om zo meer te leren over zijn vader en hem op te sporen.

Hunters

Hunters zijn mensen die buitengewone taken uitvoeren zoals het opsporen van criminelen, vinden van verloren schatten of identificeren van zeldzame diersoorten. Ze komen in alle soorten en smaken, bijvoorbeeld: Archaeological Hunters, Beast Hunters, Blacklist Hunters, Gourmet Hunters, Music Hunters, Virus Hunters en nog veel meer.

Omdat deze taken voor normale mensen onmogelijk zijn, genieten de Hunters een elite status. De licentie die ze krijgen na het behalen van het examen geeft ze allerlei privileges. Bijvoorbeeld: toegang tot geheime informatie, gratis gebruik van openbaar vervoer, toegang tot vrijwel elk land zonder visum, etc.

Uiteindelijk is het doel van de Hunters om zichzelf toe te wijden aan het behoud en bescherming van kennis, mens en dier.

1999 of 2011

De eerste manga van HxH kwam in 1998 uit in het blad Weekly Shōnen Jump. De manga telt vandaag de dag 350 hoofdstukken. Vlak na de manga kwam in 1999 anime uit, in 62 afleveringen en 3 OVA’s (Original Video Adaptation). De serie werd toen erg goed ontvangen, beter dan de manga.

In 2011 kreeg de anime een reboot, ook wel Hunter x Hunter (2011) genoemd. De reboot heeft 86 afleveringen meer, maar bevat veel minder fillers en schijnt de manga ook beter te volgen. De 2011 versie krijgt op verscheidene anime websites een hoger cijfer dan de 1999 versie.

Ik heb de beide series meerdere malen gezien. Ik moet zeggen dat de versie uit 1999 erg leuk is, maar als je er vandaag aan begint raad ik je aan om direct met de 2011 versie te beginnen. Niet alleen omdat je wat fillers best kan overslaan, maar ook omdat de animatie beter is en het verhaal van 2011 verder gaat dan de 1999 versie.

Ik hoop dat dit korte stukje over één van mijn favoriete anime je heeft overtuigd het ook te gaan kijken. Laat me vooral weten wat je er van vindt
^^. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Recente Blogs

Tanabata Festival: Duik in het Japanse Sterrenfestival

Tanabata Festival: Duik in het Japanse Sterrenfestival

Groeten in het Japans: 10 manieren om indruk te maken

Groeten in het Japans: 10 manieren om indruk te maken