Cosplay is een samenvoeging van het woord ‘costume’ en ‘play’ en is een aantal jaar geleden begonnen in Japan. Doormiddel van kostuums en accessoires worden personages uitgebeeld. Cosplay is de perfecte manier om je creativiteit te uiten en ook te delen met andere mensen. Deze keer wil ik jullie iets vertellen over hoe ik cosplay zie en hoe ik hiermee ben begonnen. 

Waarom cosplay?

Ik zal me eerst even voorstellen, ik ben Nadia en dit is mijn eerste blog voor Kotatsu! Ik begon zelf ongeveer drie jaar geleden met cosplayen en heb in deze tijd veel ervaring opgedaan met het zelf maken van mijn cosplays.

Drie jaar geleden vroeg een vriend aan mij, zou jij misschien model willen staan voor mijn cosplays? Een beetje verbaasd vroeg ik:
Wat is cosplay? Ik was al redelijk bekend met anime en manga, ook al een beetje met de Japanse cultuur. Toch was dit iets heel nieuws voor mij. Na een hoop uitleg en wat research op internet ben ik er maar voor gegaan. Eenmaal in kostuum en op een conventie was ik ontzettend enthousiast, niemand kent elkaar maar iedereen mag elkaar! Het delen van dezelfde hobby of zelfs manier van leven brengt veel mensen bij elkaar.

Verschillende conventies

Nu 3 jaar later ga ik zowat naar elke conventie die er is (voornamelijk in Nederland dan). Een conventie is eigenlijk gewoon een grote bijeenkomst voor Cosplayers, foto/videografen en gewoon bezoekers die het interessant vinden. Conventies zijn er in allerlei verschillende groottes. Sommige worden in kleinere gymzalen gehouden waar vooral veel leuke Japanse marktjes zijn met eten, goodies en cosplay accessoires.

Andere worden in grotere congres gebouwen gehouden en duren vaak wel 3 dagen (meestal een volledig weekend) en zijn gevuld met workshops, grote dealerrooms, gamerooms en heel veel bezoekers! Persoonlijk vind ik de grotere conventies leuker, ik volg graag alle workshops en zo heb je het hele weekend wel iets te doen. Soms zijn deze conventies
ver weg en kan je er ook een hotelkamer op locatie bijboeken. Zo word het eigenlijk gewoon een weekendje weg met daarbij alle leuke dingen van cosplay. Kleinere conventies zijn voor de nieuwere beginnende cosplayers een leuke ervaring, een hele dag een kostuum dragen is vaak al vermoeiend genoeg laat staan dat je dit gelijk een heel weekend lang doet.

Gezellig en Sociaal

Het mooie van cosplay is dat niemand gek op kijkt van wat je nou precies aanhebt, hoe je je gedraagt of wat je leuk vind. De gezelligheid en socialiteit op conventies was voor mij dan ook een goede reden om vaker te willen cosplayen en naar conventies te willen gaan. Ik hoop jullie ook ooit tegen te komen op een Animecon of Comiccon (; !

Facebook: www.facebook.com/Thelegendofnadia
Instagram: www.Instagram.com/Thelegendof_nadia

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Recente Blogs

Tanabata Festival: Duik in het Japanse Sterrenfestival

Tanabata Festival: Duik in het Japanse Sterrenfestival

Groeten in het Japans: 10 manieren om indruk te maken

Groeten in het Japans: 10 manieren om indruk te maken