• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Cosplay: hoe maak je het zelf?

en natuurlijk wat er allemaal bij komt kijken… Een cosplay maken is goed voor de creativiteit en is leuk om te doen! Verder zit er een hoop tijd, geld en moeite in. Tijdens het maken van je cosplay leer je steeds nieuwe dingen, werk je vaak met nieuwe materialen en sta je weer voor een nieuwe uitdaging.

Hoe kies je een cosplay?

Een cosplay kiezen is niet altijd makkelijk. Er zijn altijd wel dingen waar je rekening mee moet houden, voor mij zijn dat meestal de volgende dingen:

  • Hoe moeilijk is het om deze cosplay te maken?
  • Heb ik een groot genoeg budget voor deze cosplay?
  • Voor wanneer wil ik deze cosplay gaan maken

Bijvoorbeeld, en nu krijgen jullie een kleine spoiler van mijn cosplay plannen, ik wil Kitana van Mortal Kombat X gaan cosplayen. Ontzettend tof character van een mega awesome game (gamenerd alert). Dit wilde ik dus eigenlijk zo snel mogelijk gaan doen! Na wat dingen op papier gezet te hebben, materialen lijstje, kosten lijstje, hoeveel uur ik denk dat erin gaat zitten, zag ik al snel; dat gaat hem niet worden deze maand... Nu staat deze cosplay dus gepland voor ergens eind juni en zal ik er de komende maanden aan gaan werken. Het is dus handig altijd rekening te houden met zulk soort dingen.

Hoe begin je?

Ook hoe je moet beginnen is niet altijd even makkelijk… Vaak ben je soms (te) enthousiast om ergens aan te beginnen en wil je alles tegelijk doen. Dit wordt dan een onoverzichtelijk rommeltje en als je een deadline hebt is dat niet handig. Ga dus structureel te werk! Ik maak altijd een lijstje met wat ik allemaal nodig heb en wat het me gaat kosten zodat ik nooit iets vergeet of niet kan kopen. Na al mijn materialen gekocht te hebben ga ik aan de slag, meestal begin ik met het moeilijkste zodat ik daar genoeg tijd voor heb en niet op het eind moet haasten. Op die manier is er ook altijd nog ruimte voor verbetering als het niet naar wens is!

De cosplay compleet maken

Nu je geweldige kostuum af is wil je natuurlijk ook nog de look compleet maken! In anime ’s en games hebben de characters vaak opvallende kleuren haar en/of ogen. Een pruik, make up en een paar circle lenzen (grote gekleurde lenzen) doen altijd wonderen vind ik. Op deze manier krijg je echt die anime of in-game look! Zelf heb ik een megacollectie
aan pruiken in alle verschillende kleuren en stijlen. Ook mijn collectie circle lenzen blijft maar groeien, voor elke nieuwe cosplay komt er altijd wel een paar bij (;

Geïnspireerd geraakt om je eigen cosplay te gaan maken? Ga ervoor! Voor vragen of meer informatie kan je altijd bij mij terecht ~

Facebook: Legendofnadia cosplay
Instagram: @thelegendof_nadia

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Recente Blogs

Tanabata Festival: Duik in het Japanse Sterrenfestival

Tanabata Festival: Duik in het Japanse Sterrenfestival

Groeten in het Japans: 10 manieren om indruk te maken

Groeten in het Japans: 10 manieren om indruk te maken