Voor Kanji-beginners die hun eerste 104 Kanji willen meesteren binnen 13 weken

Samen leren met live interactie en stok achter de deur van een echte docent

Hoe zou jij het vinden als jij...

 • Kon appen met al jouw Japanse vrienden - Hoe tof zou het zijn als al jouw vrienden zagen dat jij in het Japans kunt typen?
 •  Zodra je Kanji aan jouw gesprekken toevoegt ziet het er direct een stuk beter uit en kan jij echt serieus genomen worden in Japan. 

Of zelfs...

 • Japanse boeken & games kon lezen - Het voelt super goed als ook jij Japanse manga kunt lezen. Je zult nooit meer reizen zonder een Japanse boek!
 • Wist je dat Japanse kinderboeken lezen een van de beste manieren is om Japans te leren?

En ook...

 • Japanse menukaarten kon lezen - Wil jij ook sushi of ramen rechtstreeks vanaf het Japanse menu kunnen bestellen?
 • Er is niks toffer dan in een Japans restaurant naar het Japans menu te vragen in plaats van het Engels menu. Soms kom je ook 'hidden' gerechten tegen dat het Engels menu niet heeft!

Maar loop je tegen het volgende aan?

 • "Ik weet niet waar ik moet beginnen" Er zijn meer dan 2.000 Kanji. In het begin kan dit best groot en intimiderend voelen. Want waar begin je nou? En hoe weet je of dit wel de beste manier is en je niet je kostbare tijd verspilt?
 • "Zelfstudie werkt niet helemaal voor mij" "Ik blijf maar Kanji leren, maar er zijn er zoveel dat het lijkt alsof er geen eind aan komt!" Hoe kan je gemotiveerd blijven en doorzetten, zodat je niet iedere maand opnieuw moet beginnen?
 • "Ik heb geen idee of ik het wel goed doe" Hoe zou je het vinden als je straks 100 Kanji hebt geleerd en er dan pas achterkomt dat je het al die tijd verkeerd hebt gedaan? 
 • "Ik heb niet de juiste oefenpartners" Hoe vervelend is het als jij met iemand in het Japans typt en diegene allerlei Kanji gebruikt die jij niet kent? Zou het niet veel fijner zijn als diegene 80-90% van de Kanji gebruikt die jij wel kent? Zodat je ook het gevoel hebt dat je goed op weg bent?

Ik probeerde eerst Kanji via Duolingo te leren, maar ik miste de uitleg van een docent en duidelijke structuur die ik kon volgen. Dit werkt veel fijner omdat ik nu met al mijn vragen terecht kan en ik word ook gecorrigeerd als ik iets niet goed schrijf. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik een Kanji Master word, ikuzooo!

Jenny M.

Kotatsu introduceert de eerste complete cursus Kanji in het Nederlands: Kanji E-Mastery 1

Wat is Kanji E-Mastery 1?

13 lessen van 1,5 uur
Je krijgt 13 weken lang, 1 keer per week 1,5 uur online les van jouw vaste docent en medecursisten via MS Teams.

Modern Lesmateriaal
Je ontvangt de online videocursus Kanji Genius 1 waarbij je alle lessen kunt voorbereiden en herhalen.

Direct Toepassen
Je leert niet alleen de theorie, maar past de kennis direct toe met verschillende praktische huiswerk oefeningen.

Sociaal Leren
Je vormt samen met jouw medecursisten en docent een hechte groep waarbij elkaar ondersteunen centraal staat.

 • 104 Kanji in 13 weken - Er zijn meer dan 2.000 Kanji, hoe weet je nou waar en hoe je kunt beginnen? Tijdens deze cursus leer je de eerste 104, volgens JLPT N5 niveau. Net als in Japan.
 • Wekelijks online les met jouw vaste sensei - Met de stok achter de deur van een echte sensei en gelijkgestemde groep zorgen we ervoor dat jij gemotiveerd blijft tot het eind.
 • Online Videocursus Kanji Genius 1 - Kan je niet altijd bij de online les zijn? Geen probleem! Je krijgt de online videocursus Kanji Genius 1 er gratis bij! Hier kan je alle lessen rustig in je eigen tempo terug bekijken.
 • WhatsApp Klas - Je leert samen met jouw klas, in de Kanji E-Mastery 1 WhatsApp klas. Hier kan je elkaar en jouw sensei vragen stellen.
 • Kanji Review - Met de Kanji Reviews weet je zeker dat je de Kanji op de juiste manier schrijft. Om de week stuur je jouw Kanji in en zal jouw sensei hier uitgebreid naar kijken en jouw corrigeren.
 • Oefeningen en Toetsen - Je krijgt uitgebreide online oefeningen en toetsen. Je leert door het zoveel mogelijk te herhalen. Door de oefeningen en toetsen te doen zorgen we ervoor dat jij de Kanji onder de knie hebt.
 • Teksten - Je krijgt er ook Japanse teksten bij die je in het Kanji kunt schrijven en vertalen. Zo leer je niet alleen de Kanji, maar zie je ook de toepassing en kan je de woorden erbij leren.
 • Kotatsu Kanji 1 Examen - Dit is misschien wel het meest spannende! Na deze cursus is er 4-6 weken pauze en daarna vindt het Kanji 1 Examen plaats! Deze kost normaliter €47, maar jij krijgt die er gratis bij! Het examen is optioneel, maar deze uitdaging kan je samen met jouw klasgenoten aan! 

Wanneer?
De cursus start in de week van 16 oktober.

Wie?
Arend-sensei geeft op de dinsdag les 19:30 - 21:00.

Hoe?
De lessen worden via MS Teams gegeven.

Wat je specifiek per week leert:

Week 1: De basisprincipes van Kanji en de eerste 10 Kanji

Week 2: De geschiedenis van Kanji en Kanji 11-19

Week 3: Kanji 20-35

Week 4: Kanji 36-51

Week 5: Kanji 52-58 en oefeningen

Week 6: Kanji 59-65 en tussentijdse toets

Week 7: Kanji 66-74

Week 8: Kanji 75-82

Week 9: Kanji 83-90

Week 10: Kanji 91-96

Week 11: Kanji 96-104

Week 12: Extra herhaling en opdrachten

Week 13: Extra herhaling en oefentoets.

Week 19: Kanji 1 Examen (online)

Was jij 80% aanwezig? Dan krijg je gratis toegang tot het Japans 1 Examen t.w.v. €47 en kan je jouw Kanji 1 Certificaat behalen!

Ik vind Japans echt een van de mooiste talen die er is. Ik bedoel, hoe tof is het als je al die Kanji in menukaarten of treinborden kunt lezen! Maar ik miste de motivatie om echt door te zetten. Ik probeerde het steeds met boeken, maar hier heb je echt een stok achter de deur van je docent en hechte team. Het gaat veel verder dan alleen maar les, je krijgt er een soort vriendengroep bij!

Martin K.

Kanji E-Mastery 1 is jouw volgende stap richting niveau 2 Japans:

Toelatingseisen:
1. Kana E-Mastery / Kana Genius afgerond
2. Japanese E-Mastery 1  / Japanese Genius 1 afgerond
Tijdens de Kanji cursus gebruiken we Hiragana/Katakana/Kanji en Japanse grammatica. Het is dus verplicht om deze 2 cursussen te hebben afgerond.
 

Wat gebeurt er zodra ik me heb aangemeld?

 • Direct: meld je aan voor de cursus en vul het registratieformulier in. Kies jouw gewenste dag en tijdstip.
 • 1 week voor start: je ontvangt jouw definitieve dag- en tijdsindeling
 • 1 week voor start: opening WhatsApp klas.

Ik kan opzicht ook goed leren met zelfstudie, maar de praktische kant van deze cursus sprak me heel erg aan. Je krijgt om de week huiswerk om alle Kana/Kanji die je hebt geleerd toe te passen. Denk aan zinnen vertalen, menukaarten lezen, teksten schrijven. Door het echt toe te passen en de correcties van de sensei te krijgen ben ik 3 keer sneller gegroeid dan in m’n eentje! Tijd voor niveau 2 nu!

Sven D.

Meest gestelde vragen

"Hoeveel tijd moet ik per week besteden aan de cursus?"

Bij Kotatsu hanteren wij een 1:1 verhouding. 1 uur les staat gelijk aan 1 uur thuis studie. De lessen duren 1,5 uur, dus ben je 3 uur per week bezig. 

"Wat heb ik nodig om de cursus te volgen?"

De lessen worden via MS Teams gegeven. Je hebt hiervoor dus een computer/laptop/tablet nodig. Het is ook handig om je telefoon erbij te hebben voor de Kahoot Games.

"Hoeveel mensen zitten er in een klas?"

Er zitten maximaal 30 mensen in 1 klas. Zo zorgen we ervoor dat iedereen genoeg aandacht krijgt.

"Moet ik me voor 1 vaste dag en tijdstip inschrijven of kan ik ook af en toe wisselen?"

Je schrijft je in voor 1 dag en tijdstip. In overleg met de docent kan je af en toe ook wisselen van dag of tijd als het echt niet goed uitkomt.

"Hoe lang heb je toegang tot de online videolessen?"

Je hebt een jaar lang toegang tot de online cursus Kanji Genius 1. Bij Academy heb je toegang tot hoe lang jouw pakket geldt. Kies je voor Kotatsu Academy 2 jaar? Dan heb je 2 jaar toegang.

"Moet je iedere grote en kleine cursus opnieuw betalen?"

Dit klopt. Als je nu Kanji E-Mastery 1 wilt doen, betaal je €97. Wil je over een paar maanden Kanji E-Mastery 2 doen? Dan betaal je weer €97.

"Wat gebeurt er als je wegens ziekte achter raakt met de lessen/kun je het in eigen tempo doen?"

Je kunt alle videolessen online bekijken, dus hoef je niets te missen.

"Kan ik Japanese E-Mastery 2 en Kanji E-Mastery 1 tegelijk doen?"

Dat hangt er vanaf of de studie druk bij jouw schema past. We hanteren een 1:1 verhouding. 1 uur les staat gelijk aan 1 uur thuis studie. Een Kanji E-Mastery 1 les duurt 1,5 uur, dus ben je 3 uur per week bezig. Een Japanese E-Mastery 2 les duurt 2 uur, dus ben je 4 uur per week bezig. Als je dus 7 uur per week kunt besteden aan je Japanse studie, raden we het aan.

"Kan ik mijn klasgenoten kiezen?"

Alle studenten kiezen tegelijkertijd hun klas. Je kunt van tevoren de klassen zien. Zorg er dus voor dat jullie je snel inschrijven zodat jullie in dezelfde klas zitten. 

"Wat gebeurt er als ik Kanji Genius 1 al heb gekocht?"

Bij een aankoop van Kanji Genius 1 binnen een termijn van 30 dagen krijgt de cursist het reeds betaalde bedrag volledig vergoed in de vorm van een kortingscode om deel te nemen aan Kanji E-Mastery 1 en stoppen alle uitstaande betalingen voor Kanji Genius 1. Indien dit termijn is verstreken is er geen mogelijkheid meer tot korting.

>